Демонтажът на Паметника на Съветската армия съвпадна с възможна малка

...
Демонтажът на Паметника на Съветската армия съвпадна с възможна малка
Коментари Харесай

Адвокат Петър Славов: Депутати гласуваха неща, които вече бяха обявени за противоконституционни

Демонтажът на Паметника на Съветската войска съответства с допустима дребна " сглобка " в София. Доста съм недоверчив към процеса, който от дълго време трябваше да е почнал. Демонтират го без документи, друга е повода това да се случва. Това сподели за " Денят онлайн " юрист Петър Славов.

" Ако болшинството от препоръчаните промени се разгласят за противоконституционни от Конституционен съд, ще би трябвало още веднъж да бъдат прегледани от депутатите. Надявам се тези, които са ги предложили, да си признаят. Депутати гласоподаваха неща, които към този момент бяха оповестени за противоконституционни. Оттеглено е предлагането да се избират с 2/3 болшинство конституционните съдии, а вместо това ще се избират с нормално. Това значи, че 161 гласа могат да ги гласоподават в пленарна зала ", изясни той.

" С Методи Андреев пуснахме искане до Министерството на правораздаването, в което питаме какъв брой са издадените " златни " паспорти. От 2012 година до 2022 година желаеме да знаем на какво съображение и кои са ги получили. Беше отворена врата за всяко лице, което има българско поданство по натурализация. Такива хора могат да станат и народни представители ", съобщи той.

Нова Нюз, „ Денят онлайн "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР