Демонстрация в подкрепа оръжието за Украйна. 04.05.2022 г., София. Снимка:

...
Демонстрация в подкрепа оръжието за Украйна. 04.05.2022 г., София. Снимка:
Коментари Харесай

България ще изпрати оръжие на Украйна, решиха депутатите

Демонстрация в поддръжка оръжието за Украйна. 04.05.2022 година, София. Снимка: Илияна Маринкова/Debati.bg
Народните представители гласоподаваха България да даде военна помощ и оръжие на Украйна, съгласно българските благоприятни условия, с цел да могат украинците да се пази с него от съветската експанзия. Двете обособени оферти на ГЕРБ и „ Демократична България “ бяха обединени и признати с гласовете точно на тези две обединения, подкрепени от „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи и изненадващо – „ Български напредък “.

С приемането на решението Министерският съвет ще бъде длъжен да даде военна и техническа помощ на Украйна в къс период. Правителството ще би трябвало още да организира диалози със съдружниците ни в НАТО за придобиване на заместваща техника.

„ За “ гласоподаваха общо 175 депутати, „ срещу “ – 49, 1 се въздържа. Против бяха „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.
 Оръжие за Украйна Оръжие за Украйна, гласоподаване
„ Възраждане “ предложиха решението за предоставяне на оръжие на Украйна да бъде отхвърлено. Предложението им не получи нужната поддръжка, като взе гласовете „ за “ единствено на групировката на Костадин Костадинов, шест гласа от Българска социалистическа партия и един глас от „ Продължаваме промяната “.
 Гласуване предлагането на Гласуване предлагането на „ Възраждане “
Дебатите по предлагането за военна помощ на Украйна продължиха над три часа. Преди ден на взаимно съвещание на Комисията по защитата и Комисията по външна политика депутатите сплотиха плановете на ГЕРБ-СДС и на „ Демократична България “.

Депутатите удължиха работата си през днешния ден до приемането на плана на решение за оказване на военна и военно-техническа поддръжка на Украйна и подсилване на отбранителните качества на България.

В гласуваното решение става дума освен за даване на военна помощ, само че и за рационализация на Българската войска благодарение на съдружниците ни в НАТО.

След приемане на решението, депутатите от Българска социалистическа партия пък издигнаха табелки, на които пишеше „ Не на оръжията! Мир “.

 Българска социалистическа партия - табелки МИР
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР