Демонстрация в подкрепа на Палестина се проведe на площада на

...
Демонстрация в подкрепа на Палестина се проведe на площада на
Коментари Харесай

Демонстрации в подкрепа на Палестина в Париж

Демонстрация в поддръжка на Палестина се проведe на площада на Републиката в Париж, оповестява РИА Новости.
Около хиляда души, съгласно оценките на кореспондента, са се събрали на площада, с цел да изразят недоволството си от политиката на Израел и да поддържат Палестина.
 За образец: Хиляди евреи и араби излязоха дружно на протест за мир сред Израел и Палестина (ВИДЕО) За образец: Хиляди евреи и араби излязоха дружно на протест за мир сред Израел и Палестина (ВИДЕО)
Митинг в поддръжка на мира и палестинско-еврейското партньорство се организира в центъра на Тел Авив, съгласно правозащитната организация " Ша...
Демонстрацията този път се организира със единодушието на управляващите. Публиката скандира „ Израел е палач “, „ Свобода на Палестина “, „ Палестина ще завоюва “. Демонстрантите разпростряха голямо палестинско знаме в средата на площада. Действието се организира спокойно.
В акцията участваха представители на арабските диаспори, Общата конфедерация на труда (КГТ), Комунистическата партия, анархисти, както и френски симпатизанти.
Миналата събота в парижкия квартал Барбес се организира неразрешена проява в поддръжка на Палестина, която докара до жестоки конфликти сред протестиращи и полиция. Агресивната навалица хвърля бутилки, дъски и петарди по чиновниците на реда, гори кофи за отпадък, а полицията реагира със сълзотворен газ и потребление на водни оръдия. По-късно конфликтите се ускориха: в отговор на провокации от страна на стачкуващите полицията стартира да изстрелва гумени патрони по тях. В резултат на демонстрацията в Париж бяха арестувани 44 души, един служител на реда беше ранен.
Според френското министерство на вътрешните работи тогава 22 хиляди души са взели участие в пропалестински акции в цяла Франция, в Париж - 2,5-3,5 хиляди души.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР