Демонстрация в подкрепа на Палестина и Ливан се проведе в

...
Демонстрация в подкрепа на Палестина и Ливан се проведе в
Коментари Харесай

И у нас се проведе демонстрация в подкрепа на Палестина и Ливан ВИДЕО

Демонстрация в поддръжка на Палестина и Ливан се организира в София – пред Съдебната палата. Демонстрантите развяваха знамето на Палестина и скандираха „ независимост за Палестина “ и „ не на бомбите в Ливан “.

В проявата участваха както араби, по този начин и българи. Подобни демонстрации има всяка седмица в разнообразни европейски градове, измежду които и Лондон.

" Жестоката експанзия, която прави ционисткият режим, е над популацията в Палестина и в този момент и в Ливан. Жестоката експанзия е в това число против лица. ", сподели протестиращ пред камерата на bTV.



Организаторите излязоха със следните претенции: Незабавното преустановяване на нападенията върху Палестина и Ливан, както и преустановяване на израелската експанзия. Да се спре въоръжаването на Израeл и да се постави възбрана да се доставят оръжия, елементи за оръжия и артикули с двойна приложимост на Изрaел.
Прекратяване на университетските връзки и всяко съдействие с изрaелски институции в региона на образованието, проучванията, науката и нововъведенията и прекратяването на съдействието в региона на киберсигурността, както и използване на наредбите на Споразумението от Васенаар против износа на хакерски принадлежности за страната Изрaел като извършител на човешките права. Да се отбрани правото на цялост на персоналния живот, да се отстрани Изрaел от листата за адекватност на ОРЗД на трети страни, в сходство с решенията на Съд на Европейския съюз по делото " Шремс ", заради несъразмерния достъп на изр@елската разследваща организация до персонални данни на Европейски Съюз. Защитаване на правото на митинг и независимост на събиране, изложение и асоциация, както и правата на недискриминация, цялост на персоналния живот и физическа целокупност. Протестиращите упорстват от Българската страна публично да изрази позиция, изискваща от Изрaел, Съединени американски щати и интернационалната общественост да обезпечат неотложно и трайно преустановяване на огъня на Ивицата Газа, Западния Бряг и в Ливан, а българските представители в Организация на обединените нации да отдръпват безусловната си поддръжка за страната, която все още е нарушила най-вече резолюции на Организация на обединените нации в историята. Те желаят да се предложи филантропична помощ за палестинския и ливанския народ и да се изисква от Изрaел да обезпечи безвредното ѝ постигане до хората в Газа и да се забрани безусловната дипломатична и обществена поддръжка за Изрaел, до момента в който не бъде реализирано цялостното евакуиране на изрaелската войска от Ивицата Газа, Западния Бряг и да се приключи огъня върху Ливан
От Федерацията на ционистите в България обявиха, че дейностите на Израел са в отговор на нападението на „ Хамас “ против цивилни в Израел на седми октомври предходната година.

Протестиращите в поддръжка на Палестина и Ливан заявиха, че демонстрациите им ще продължат.

Видео: Фейсбук, " Барикада ", фотография: стопкадър, протестиращи на столичния бул. " Витоша "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР