Демонстрация на работата на VAR-системата пред медиите бе направена на

...
Демонстрация на работата на VAR-системата пред медиите бе направена на
Коментари Харесай

Българските рефери направиха открита демонстрация на ВАР, било невъзможно да се манупулира

Демонстрация на работата на VAR-системата пред медиите бе направена на стадион " Ивайло ", доказваща невъзможността от операции от обслужващите я арбитри, заяви " Велико Търново спорт ". Долу на терена на великотърновския стадион бе мениджърът на системата VAR у нас Петър Петров, който дружно с рефера Петър Кузев и футболисти от школата на Етър разиграваха разнообразни игрови обстановки, при които се постанова или не преценка от VAR.

В микробуса на реферите бяха позволени за първи път представители на медиите, които следиха дейностите на VAR-арбитрите Георги Кабаков и Мартин Маргаритов дружно с основния методист на Съдийската комисия Радан Мирянов, връзката сред тях и обработването на проблематичните обстановки.

Ситуациите се разделяха на две - едните са в действителност, при които не се постанова ревю (съдията да върви до монитора), а другите - субективни, при които той би трябвало да реши има или няма нарушаване, има или няма въздействие, и би трябвало самичък да отиде да види обстановката. Ако има неточност, той бе викан на ревю, тъй като има право и на субективно решение.

" Направихме проява с Кабаков и Маргаритов, само че при младите съдии това щеше да бъде действително офлайн образование. Така са почнали всички видео мач публични лица, както се назовават. Възможността за операция е сведена не до най-малко, а до нулата при тези технологии. В нашата футболна общност всеки счита, че някой го е излъгал, само че да се измести да вземем за пример успоредността е невероятно. Когато се зумне, би трябвало да се откри точната точка, която е на първо време на нападателя и предпоследния защитник. Там е допустимо отклоняване от милиметри, като в множеството случаи границите ще се припокрият - тези 12-сантиметрови алена и синя линия на засадата, на предпоследния защитник и нападателя. Така че операции изрично не може да се приказва ", разяснява основният инструктор Радан Мирянов. Видяното в демонстрациите в буса на VAR-арбитрите удостовери думите му.

Възможността за неточност остава не при фактическите, а при субективните решения. VAR да вземем за пример може да покаже, че има дузпа и да извика съдията, само че той преценя да вземе друго решение. Субективният фактор остава, само че не и опцията за неточности при технологиите.
 ЦСКА с малко и ясно обръщение: БФС. ВАР. Куфарчета. Юноши. ОПГ!
ЦСКА с малко и ясно обръщение: БФС. ВАР. Куфарчета. Юноши. ОПГ!

" Няма да се предадем "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР