Демонстрация на полигона в Ново село с участие на български

...
Демонстрация на полигона в Ново село с участие на български
Коментари Харесай

Председателят на Военния комитет на НАТО участва в демонстрации на бойната група в Ново село

Демонстрация на полигона в " Ново село " с присъединяване на български и американски военнослужещи. Учението беше следено от ръководителя на военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер и началника на защитата на България адмирал Емил Ефтимов.

Демонстрацията е в границите на взаимната подготовка по увеличаване на бдителността и отбранителния капацитет на югоизточния фланг на НАТО.

Роб Бауер сподели, че е доста значимо присъединяване на България за цялостната окомплектовка на НАТО и защитните функционалности, които има Алианса. Каза, че България оказва помощ за стабилността и за Западните Балкани, с изключение на на рецесията в Украйна. Бойните групи на Алианса към този момент са 8, като една от тях е у нас.

Вижте повече във видеото





Адмирал Роб Бауер е на посещаване у нас. Той към този момент се срещна с президента Румен Радев и с премиера Кирил Петков.



Обсъдиха въпроси по увеличаване на защитата на югоизточния фланг на НАТО и акомодацията на НАТО в отговор на променената геополитическа среда за сигурност. Премиерът сложи акцента върху нуждата от съгласуваност сред НАТО и Европейски Съюз във връзка с инфраструктурата, която може да бъде употребена от съдружниците и за цивилен, и за военни цели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР