Демонстрация, че ГЕРБ и лично Бойко Борисов вече не са

...
Демонстрация, че ГЕРБ и лично Бойко Борисов вече не са
Коментари Харесай

Нито Борисов, нито ГЕРБ са в изолация от политическия живот

Демонстрация, че ГЕРБ и персонално Бойко Борисов към този момент не са в изолираност от останалите политически сили, както бе допреди година, а вместо това е добре пристигнал и вероятен сътрудник за всеки, направи Бойко Борисов, до момента в който представителите на ГЕРБ преговаряха с тези на ПП-ДБ, написа в собствен разбор „ “.

Лидерът на ГЕРБ персонално посети стаите на парламентарните групи на Движение за права и свободи, на Българска социалистическа партия и на „ ИТН “. За да беседва персонално с водачите им Корнелия Нинова, Мустафа Карадайъ и Тошко Йорданов в партийните кабинети в Народно събрание. Борисов не взе участие в диалозите с ПП-ДБ, с цел да не се стига до борба с водачите им. Но пък диалозите му с останалите трябваше да покажат, че има проект Б.

„ План Б е Бойко “, опита се с смешка да подскаже, че има и други пътища Борисов. Но побърза да посочи, че диалозите му отвън тези с ПП-ДБ не са за основаване на държавно управление към този момент, а единствено за разискване на политики.

Докато повеждам договаряния с втората политическа партия, правилно ли е да обикалям другите кабинети и да диря друга поддръжка? Докато не изчерпаме тематиката с ПП-ДБ, с другите диря какво и по какъв начин може, сподели Борисов след срещата си с хората на Слави Трифонов. Никой от водачите на другите обединения не съобщи да е търсена поддръжка от тях, нито даде обещание такава, а Тошко Йорданов от Има Такъв Народ изясни, че от тях нищо не зависи.

Първа лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се срещна с Борисов в четвъртък сутринта. Там обаче той не срещна поддръжка за претендента на партията си за ръководител на Народно събрание Росен Желязков, нито за концепцията той да се върти на ротационен принцип. Съгласие не било реализирано и за оръжията за Украйна, а единствено за потребността от правене на бюджет, да не се подвигат налозите и за правосъдната промяна.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР