Демонстрациите в неделя Брюксел и Берлин срещу антисемитизма бяха последните

...
Демонстрациите в неделя Брюксел и Берлин срещу антисемитизма бяха последните
Коментари Харесай

Хилядни демонстрации срещу антисемитизма се проведоха в Белгия и Германия

Демонстрациите в неделя Брюксел и Берлин против антисемитизма бяха последните от поредицата манифестации в европейските столици , които показаха поддръжка за еврейските общности, оповестява АП.

Хиляди хора излязоха на шествие в белгийската и немската столици в неделя, с цел да стачкуват против растящия антисемитизъм след експлоадирането на войната Израел-Хамас в Газа.

Демонстрациите в Брюксел и Берлин бяха последните от поредицата манифестации в европейските столици, които показаха поддръжка за еврейските общности. Предишните шествия в Париж и Лондон привлякоха десетки хиляди хора. Имаше и доста пропалестински манифестации, които постоянно привличаха огромни тълпи.

Демонстрантите на митинга в Брюксел издигнаха плакати с надписи " Не е нужно да си евреин, с цел да маршируваш против антисемитизма ", " антисемитизмът убива " и други лозунги. Полицията сподели, че са участвали минимум 4000 души.
 100 000 споделиха
100 000 споделиха " не " на антисемитизма на митинг в Париж

На фона на скок в такива прояви в страната

Междувременно няколко хиляди души демонстрираха против антисемитизма в Берлин, защото Германия се оправя с огромно нарастване на антиеврейските произшествия след нападението на 7 октомври.

Полицията пресметна, че към 3200 души са се събрали под дъжда, до момента в който  според уредниците са участвали 10 000 души, заяви немската осведомителна организация dpa.

Скок на антиеврейските закононарушения

Междувременно, Лиз Магил, президент на Университета на Пенсилвания, едно от първите висши учебни заведения в Съединени американски щати, разгласи в изказване, че ще се отдръпна от поста си " непринудено ".

" За мен беше чест да работим с нашите преподаватели, студенти, личен състав, ученици и членове на общността, с цел да напреднем в жизненоважните задачи на университета ", сподели Лиз Магил.

Заедно с нея се отдръпва се и ръководителят на борда на Университета на Пенсилвания Скот Бок.

Решението ѝ идва дадени във вторник.

По време на свидетелските показания Магил не съумя да даде ясни отговори дали митингите в кампуса, " призоваващи към геноцид над евреите ", нарушават кодекса на държание в университета.

След това двупартийна група, състояща се от над 70 членове на Конгреса, препрати писмо до членовете на борда на Университета на Пенсилвания, Харвардския университет и Масачузетския софтуерен институт, настоявайки техните президенти да подадат оставка, като в същото време ги призоваваше да " дават използван проект, с цел да подсигуряват, че евреите и израелските студенти, учители и преподаватели са в сигурност в техните кампуси. "
 Протест във Вашингтон поддържа Израел, осъжда антисемитизма
Протест във Вашингтон поддържа Израел, осъжда антисемитизма

Близо 200 000 души са участвали, с цел да покажат поддръжката на Съединени американски щати за Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР