Демонстрациите на ученици и студенти с искане за действия срещу

...
Демонстрациите на ученици и студенти с искане за действия срещу
Коментари Харесай

Ученици на протест в Париж с искане за действия срещу климатичните промени

Демонстрациите на възпитаници и студенти с искане за дейности против климатичните промени се разрастват в Европа. За през днешния ден е планувана акция в Париж и в нея ще се включат възпитаници от Белгия и Швеция.

„ По-горещи сме от климата “ - гласи лозунгът на френските възпитаници, повдигнат пред Министерството на екологията.

И въпреки всичко, увлечената в обществени протести Франция откликна със забавяне на младежката вълна за климата, която се надига в Европа.

Миналия петък в Париж се бяха събрали към 1000 гимназисти. За да разпалят искрата, за през днешния ден те са поканили героите на придвижването от другите страни - инициаторката от Швеция Грета Тунберг (16 г.) и към този момент прочулите се белгийски ученички Ануна и Аделаида.

Сборният им пункт е пред Операта в ранния следобяд. Във Facebook към 2000 възпитаници са декларирали интерес към събитието.

Зимната ваканцията сега не е тласък за стачка, само че учениците възнамеряват горещи битки за климата през март. И заплашват политиците с гражданско непокорство, в случай че не им извърнат внимание.

Вчера хиляди възпитаници стачкуваха пред европейските институции в Брюксел.

На конференция в белгийската столица вдъхновителят на екопротеста - 16-годишната шведка Грета Тунберг, настоя за съкращаване на излъчванията с въглероден диоксид с минимум 80 % до 2030 година

Миналата година тя стартира петъчни митинги пред постройката на шведския парламент, с цел да подтикне политиците за по-активни дейности в битката с климатичните промени. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР