Демонстрации на различни транспортни произшествия - челен удар и удар

...
Демонстрации на различни транспортни произшествия - челен удар и удар
Коментари Харесай

Пътниците на задните седалки винаги да слагат колани, съветват експерти

Демонстрации на разнообразни транспортни катастрофи - преден удар и удар в дърво, ще образоват водачи по какъв начин работят другите институции - полиция, пожарна и медицинските органи. Инициативата е във връзка 29 юни, Световен ден на сигурността на придвижването по пътищата. По мотив Деня са провеждат голям брой начинания в разнообразни градове на страната.

За четвърта поредна година Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ ще означи деня, отдаден на пътната сигурност. Партньори в акцията са още Столична община, ПБЗН, ЦСМП, „ Пътна полиция “, „ Охранителна полиция “ и БЧК.

“За мен е доста обезпокоително, че хората, които се возят на задните седалки, постоянно не поставят колани. Няма значение дали се возим начело или откъм гърба, носенето на защитен колан е извънредно значимо. Страшно доста произшествия настъпват, тъй като хората не носят колани ”, сигнализира Димитър Илиев, зам.-председател на Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ".

Няколко съществени неточности водят до тежки произшествия: разсейването на водача, шофирането на автомобила с висока скорост, несъобразена скорост по време на пътешестване и шофиране след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

“В последния месец съумяваме да понижим жертвите на ПТП, съпоставяне с предходната година. В момента текат две акции - “Ваканция! Да пазим децата ” и

“Безопасно лято ”. През летния сезон сезон ще бъдат засилени инспекциите на пътното придвижване. Като краен статистически резултат, несъобразената и висока скорост остават двата съществени индикатора за произшествия ”, съобщи контрольор Слави Лазов, Първи бранш надзор на пътното придвижване и правоприлагане към основна дирекция " Пътна полиция "./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР