Демонстративната отборна надпревара World Tennis Lеague е вече в разгара

...
Демонстративната отборна надпревара World Tennis Lеague е вече в разгара
Коментари Харесай

Нова партньорка, но еднакъв резултат: Григор с втори пореден триумф на двойки в Дубай

Демонстративната отборна конкуренция World Tennis Lеague е към този момент в разгара си, като вчерашният ден ни разреши да следим още веднъж в игра най-хубавия ни тенисист Григор Димитров. Той сплоти сили с Паула Бадоса и двамата съумяха да открият с победа присъединяване на тим The Falcons ( " Соколите " ), само че след това Арина Сабаленка и Новак Джокович инкасираха провали надлежно от Елена Рибакина и Александър Зверев, с което отборът, в който е нашето момче, загуби първия си конфликт в надпреварата. 

През днешния ден хасковлията и неговите съотборници излязоха за втори следващ ден на корта в Дубай в опит да запазят възможностите си за класиране напред в конкуренцията. Българинът още веднъж взе присъединяване в мача на смесени двойки, само че този път негова партньорка бе Арина Сабаленка. Двамата трябваше да се изправят против носителката на купа от Шлема Бианка Андрееску и ветерана Андреас Сепи, но в последния миг италианецът бе сменен от експерта на двойки Рохан Бопана. Срещата предложи голям брой обрати, като " орлите " даже имаха мачбол в края на втората част, само че българинът и неговата партньорка демонстрираха темперамент и съумяха да измъкнат успеха, оформяйки крайното 2:6 7:6(4) [10:7].

Началото на дуела бе равностойно, като и двата тандема демонстрираха качествата си наоколо до мрежата. Разковничето за развиването на сета обаче се криеше в началния удар на Сабаленка, който по никакъв метод не успяваше да затрудни съперниците и постоянно виждахме Андрееску и Бопана да провокират неточности от страна на българо-беларуското дуо. Световната №5 загуби всяко от двете си подавания в откриващата част и скоропостижно " орлите " поведоха в общия резултат.

Канадската състезателка и сътрудникът ѝ задържаха високото си равнище и във втория сет, продължавайки да покриват безупречно мрежата. В същото време обаче Димитров и Сабаленка изостриха доста играта си и неточностите на техните противници от ден на ден зачестяваха. Двамата дочакаха своя миг в седмия гейм, когато след няколко чудесно построени точки реализираха първия си пробив в срещата. Впоследствие те изгубиха преднината си и даже трябваше да избавят мачбол, само че в последна сметка съумяха да стигнат до тайбрек, в чиито решителни минути бяха по-стабилни, и по този начин справедливо да изравнят обособените сетове. 

Третата част, представляваща тайбрек до 10, стартира отрицателно за българо-беларуския тандем, който изостана с 2:5 точки, но по-късно доста усъвършенства представянето си и с помощта на нападателния си метод и ужасно сработване Димитров и Сабаленка съумяха да извърнат събитията в своя изгода и да донесат първа победа за деня на своя тим.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР