Демонстрантите са блокирани от полиция с щитове и палки, а

...
Демонстрантите са блокирани от полиция с щитове и палки, а
Коментари Харесай

В Момента: На Хората Им Писна, Народът По Улиците! Полицията Ги Помита С Водни Оръдия, Президентът Е Бил

Демонстрантите са блокирани от полиция с щитове и палки, а по-късно върху тях се изсипват водни струи. " Тръмп е основният на империалистическото държавно управление на Съединени американски щати ", разяснява 18-годишният студент Алексис Дандай, откакто протестиращите са разпръснати. " Знаем, че е тук, с цел да упорства за несправедливи контракти сред Филипините и Съединени американски щати ".

Тръмп идва във Филипините за срещи с водачите на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (ASEAN) и други източноазиатски страни. В Ханой по-рано Тръмп съобщи, че е подготвен да посредничи в разногласието за Южнокитайско море, където четири страни от АСЕАН и Тайван оспорват претенциите на Китай към натоварения воден път.

" Ако мога да оказа помощ за посредничеството или арбитража, апелирам да ме уведомите ", разяснява Тръмп на среща с президента на Виетнам. " Аз съм доста добър медиатор и съдия ", разяснява американският президент.

През август външните министри от Югоизточна Азия и Китай одобриха рамката за водене на договаряния за Кодекс за държание в Южнокитайско море.

Световните водачи идват във Филипините, с цел да участват на 31-ата Среща на АСЕАН, както и свързани с тях събития. На летището, което се намира на няколко километра от Манила, са пристигнали канадският министър-председател, ръководителите на Лаос, Малайзия, Нова Зеландия, Сингапур, Тайланд, Япония, както и президента на Индонезия. Във Филипините са и Дмитрий Медведев и министър председателят на Китай Ли Къцян.

Сигурността на международните водачи в Манила се обезпечава от към 60 000 служители на реда, военни и охранители. На кръстовищата има отряди от специфични елементи на полицията, военно съоръжение също е доставено в града.

Входовете на всички места където би могло да има всеобщо скупчване на хора се управляват от въоръжени чиновници по сигурността, като деликатно инспектират всички.

За да се сведе до най-малко появяването на локални поданици в региона на срещата в Манила, дните от 13 до 15 ноември са оповестени за неработни дни. Много публични места, ситуирани в центъра на града, също са затворени, написа Нюз.бг.

Дневният ред на срещата на АСЕАН включва въпроси, свързани с битката с екстремизма, икономическата интеграция, построяването на районна инфраструктура. Един от основните документи, които ще бъдат признати по време на конференцията, се чака да бъде съглашение за отбрана на правата на трудещите се мигранти. Този документ е ориентиран към подсилване на обществената отбрана, достъпа до правораздаване и опазването на здравето на мигрантите от страните от Югоизточна Азия.

Едновременно с това се организира и бизнес срещата на АСЕАН, в която ще вземат присъединяване повече от 800 делегати. В края на конференцията във Филипините председателството на асоциацията ще бъде трансферирано в Сингапур.

АСЕАН сплотява страни като Бруней, Виетнам, Индонезия, Камбоджа, Лаос, Малайзия, Мианмар, Сингапур, Тайланд и Филипините.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР