Демонстранти се събраха на митинг пред сградата на парламента в

...
Демонстранти се събраха на митинг пред сградата на парламента в
Коментари Харесай

Протести в Тбилиси в подкрепа на Саакашвили, той е готов да прекрати гладната си стачка

Демонстранти се събраха на протест пред постройката на Народното събрание в грузинската столица в поддръжка на вкарания в пандиза някогашен президент Михаил Саакашвили. Според лекарите той страда от неврологични проблеми поради продължаващата му от повече от седем седмици гладна стачка, предава Асошиейтед прес.
Привържениците на Саакашвили упорстват той да бъде изместен от затворническия санитарен пункт в гражданска болница поради влошаващото му се здравословно положение. Днес управляващите предложиха да го трансферират във военна болница.

Адвокатът му Ника Гваремия заяви, че някогашният президент е подготвен да бъде трансфериран във военната болница в град Гори и да приключи гладната си стачка, незабавно щом това стане, предава ТАСС. Защитникът му добави, че прехвърлянето ще стане още тази нощ, само че по гледище на службата за осъществяване на наказванията към правосъдното министерство от съображения за сигурност отхвърли да заяви часа.

Вчера Саакашвили припадна и загуби схващане в края на среща в пандиза с юриста си. Днес кабинетът на националния омбудсман на Грузия заяви, че припадъкът на някогашния президент се дължи на положение, наречено енцефалопатия на Вернике, което се поражда от дефицит на витамин Б и може да докара до зрителни и двигателни проблеми.

След края на втория си мандат (2008-2013 г.) Саакашвили напусна Грузия и отпътува за Украйна. Впоследствие той задочно беше приет за отговорен в корист с власт и наказан на шест години затвор. На 1 октомври беше задържан, когато се върна в Грузия, с цел да активизира опозиционните сили в навечерието на локални избори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР