Демонстранти протестираха вчера срещу изява на американския президент Доналд Тръмп

...
Демонстранти протестираха вчера срещу изява на американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

ООН бие тревога за ситуацията с расизма в САЩ

Демонстранти стачкуваха през вчерашния ден против изява на американския президент Доналд Тръмп във Финикс пред негови поддръжници.
Снимка: http://www.nytimes.com

Комисия на Организация на обединените нации, отговаряща за битката с расизма, насочи „ ранно предизвестие “ във връзка със обстановката в Съединени американски щати – необикновен ход, който нормално алармира за назряването на цивилен спор, предадоха организациите. От Комисията на международната организация за унищожаване на расовата дискриминация, която е част от службата за правата на индивида, обявиха, че се базира на своята „ процедура за ранно предизвестие и незабавни дейности “ поради провеждането на расистки демонстрации в Съединени американски щати. Организация на обединените нации показва като образец размириците в Шарлътсвил, по време на които една жена беше убита, откакто неонацист се вряза с автомобила си в контрапротестиращи против расистко шествие. Подобни ранни предизвестия могат да бъдат издадени, с цел да се предотврати „ ескалирането в спор на действителен проблем “ или с цел да се предотврати „ подновяването на спор там, където го е имало и преди “, се споделя на уеб страницата на комисията.
Американският президент Доналд Тръмп е чест обект на рецензии поради метода, по който отговори на конфликтите в Шарлътсвил, обвинявайки и „ двете страни “ за насилието. От Организация на обединените нации приканиха Вашингтон, както и „ високопоставени политици и публични фигури, единомислещо и абсолютно да отхвърлят и жигосат расистката тирада на ненавист “, без да се загатва непосредствено името на Тръмп. „ Разтревожени сме от расистките демонстрации с намерено расистки слогани, апели и поздрави на бели националисти, неонацисти и (привърженици на) Ку Клукс Клан, подкрепящи превъзходството на бялата раса и подбуждащи към расова дискриминация и ненавист “, съобщи ръководителката на комисията Анастейша Крикли в изказване. С предизвестието към Съединени американски щати комисията е издала общо седем през последното столетие.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР