Демонстрант загуби ръката си при протеста на "жълтите жилетки" в

...
Демонстрант загуби ръката си при протеста на "жълтите жилетки" в
Коментари Харесай

Демонстрант загуби ръката си при протеста на "жълтите жилетки" в Париж

Демонстрант загуби ръката си при митинга на "жълтите жилетки" в Париж
Протестиращ от придвижването „ жълти жилетки “ загуби ръката си при конфликти с полицията в Париж, избухнали пред постройката на Народното събрание, оповестява Агенция Франс Прес. По време на 13-та поредна проява хиляди се включиха в марша, почнал от площада край Триумфалната арка в центъра на френската столица.

Протестът протичаше обикновено до идването на шествието пред постройката на Народното събрание, където няколко маскирани стачкуващи започнаха да замерят полицейския кордон с камъни и самоделни бомбички. Полицията отвърна със сълзотворен газ и зашеметяващи гранати, с цел да разпръсне тълпата.

Маршът продължи по бул. „ Сен Мишел “, където погромът продължи – обект на вандалски прояви станаха автобусни спирки, коли и витрини на магазини.

Тежко раненият стачкуващ е потърпевш от зашеметяваща граната, хвърлена от полицията. Той е бил фотограф на „ жълтите жилетки “, опитващ се да снима лицата на провокаторите измежду редиците на стачкуващите.

При съботния митинг полицията е задържала 10 души. От вътрешното министерство оповестиха, че при конфликтите има ранени и минимум двама служители на реда.

Протести на „ жълтите жилетки “ се организираха и в Марсилия, Монпелие, Бордо и Тулуза. Общо в цялата страна на проява са излезли малко над 12 000 души, 4000 от които са протестирали в Париж. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР