Демокрацията са 604 000 българи, които пряко изразиха волята си,

...
Демокрацията са 604 000 българи, които пряко изразиха волята си,
Коментари Харесай

Възраждане: Една седмица ни дели от пълното унищожаване на демокрацията в България

Демокрацията са 604 000 българи, които директно показаха волята си, и пожелаха да се организира народен референдум за опазване на българския лев.

Това се показва в Декларация, прочетена от Парламентарната естрада от Деян Николов – депутат от ПГ на „ Възраждане “.

Ето и цялостния ѝ текст:

Една седмица – толкоз ни дели от цялостното заличаване на демокрацията в България . Но не онази народна власт, която вие псевдо-демократи, познавате. Не онази народна власт, която в последните дни се пробва да заличи „ Възраждане “. Не онази народна власт, която заглушава непознатото мнение, нападна личността, постоянно не зачита правата, законите, че даже и Конституцията, а корупцията смята за норма, стига да не ги заловен.

Не онази народна власт, която харчи милиарди да купува медии, политици, общественици, анализатори, социолози с единствената цел да основава заблуда за независимост в елементарния човек. Това, госпожи и господа народни представители, е неонацизъм и доста от вас са продали душите си, с цел да са част от него. Това не е народна власт, госпожи и господа.

Демокрацията е правото на свободен избор при легален ред и правила. Демокрацията са няколко хиляди българи, които в продължение на 3 месеца събираха подписи , тъй като знаят, че вие сте на път да извършите най-голямата нарочна неточност в историята на модерна България.

Демокрацията са тези майки и татковци, синове и дъщери, които всекидневно обикаляха улици и паркове в цяла България и оттатък, с цел да защитят идея, в която имат вяра и схващат доста по-добре от вас, и на които се наложи да преминат през съвсем непостижима процедура за присъединяване на жителите във властта - основана, с цел да те провали. Демокрацията са 604 000 българи, които директно показаха волята си, следвайки закона и реда в страната , и пожелаха да се организира народен референдум за опазване на българския лев най-малко до 2043 година. Демокрацията е волята на един народ.

Една седмица – след тъкмо толкоз изтича срокът по закон, в който ние всички в тази зала сме длъжни да приемем решение за осъществяване на референдум за опазване на българския лев. Тук ще напомня какво споделя законът за директното присъединяване на жителите във властта, тъй като надали доста от вас са го чели:

Чл. 10 (2) Народното събрание приема решение за производство на народен референдум, когато това е поискано от предприемчив комитет с подписка, съдържаща подписите на не по-малко от 400 000 български жители с изборни права

Ние към този момент имаме протокол от ГРАО, който удостовери над 470 000 годни подписа.

Чл. 13 (8) Народното събрание приема решение по предлагането за референдум на едно гласоподаване в период до три месеца от внасянето на предлагането

Срокът от три месеца за нашето решение изтича на 7 юли, а през вчерашния ден в правна комисия ръководещата коалиция ГЕРБ, ПП-ДБ, и Движение за права и свободи отхвърлиха точката за референдума от дневния ред , което е тъпо. Жалко е политическото равнище на тези обединения, които се състезават в директен и метафоричен смисъл да ухажват посланици от всевъзможен пол и тип, само че не са подготвени да спазят закона и да изпълнят дълга към народа си. Жалко е да не зачитате волята на 600 000 българи, тъй като виждате политическа опасност във „ Възраждане “. Жалко е да ви е боязън да излезете и да защитавате позицията си за влизане на България в еврозоната на референдум. Жалко е да се молите под масата на европейски водачи да ви пуснат в еврозоната. Жалко е да си мислите, че вашето мнение е по-важно от мнението на цялостен един народ. Жалко е да си мислите, че посланикът е по-страшен от народа ви.

Но към момента не е късно да се обадите за утвърждение на посолството и да съгласувате с посолствата това, което над 600 000 българи изискват от вас – да се организира референдум по един от най-ключовите въпроси в актуалната българска история. Спрете да се вършиме, че има консенсус в българското общество и влизането в еврозоната е цел за България. Спрете да се пробвате да вкарате еврото като паралелна разплащателна валута. Всъщност, тук ще отворя една скоба във връзка с тази титанична концепция на министъра на финансите, която, апропо, беше обсъждана и преди 20 години.

Забавно, само че поучително е през днешния ден да напомним на ПП-ДБ по какъв начин срещу едностранната евроизация тогава твърдо се изправи гуруто на днешната градска десница – самият Иван Костов, който в оповестена публикация от Българска народна банка през 2002 година в съавторство с щерка му Яна Костова и заглавие „ Относно едностранната евроизация на България “ доближава до следния извод на страница 12:

„ В умозаключение цената, която страната би платила в този момент ( при едностранно въвеждане на еврото) е: 1) еднократно разходване на почти 3.3 милиарда евро; 2) годишна загуба на сеньораж – минимум 2 на 100 от БВП; 3) отвод от паричен суверенитет; 4) заличаване на БНБ; 5) загуба на известност. “

Ще си разреша да изтъквам и къса част от публикация в „ 24 часа “ от 2009 година още веднъж на вашия кумир Иван Костов, само че този път със заглавие „ Предсрочно да въведем еврото? Малоумие е “, където написа:

Най-мрачния вид за българската парична система е едностранно да се евроизира . Това е безумие, на всичко от горната страна неприемливо за Европейската централна банка. “

Съдбата в действителност има възприятие за комизъм, както виждате. Не ние, а Иван Костов ви споделя, че концепцията ви е малоумна . Всъщност, може би имате потребност от тази мощна доза приземяване, тъй като явно сте некомпетентни по тематиката с еврозоната, а обикновените изсмукани от пръстите доводи в интерес на еврозоната не се одобряват в обществото и до през днешния ден. Няма значение и какъв брой милиона ще изхарчите за информационни тактики, с цел да лъжете българите какъв брой значимо за тях е еврото. От друга страна на нас не ни се постанова да убеждаваме изключително доста хората, че еврозоната е гибел за българската финансова система. Въпреки това, ние имаме стотици страници с разбори, такива каквито вие не обичате да вършиме, изключително в Министерство на финансите, които и до през днешния ден считат, че няма потребност да оценят рисковете от съдбоносно решение за генерации българи напред, щом имат може би утвърждението на Урсула.

От тази естрада ви приканвам не просто да излезем с решение за осъществяване на референдума в най-кратък период, само че и да насочвам намерено предизвикателство за обществен спор на експертно равнище . Съберете си най-изявените специалисти по тематиката и аз на драго сърце ще ги унищожа, като може би тук би трябвало да поясня, че думата „ унищожа “ се употребява в метафоричен смисъл. Похват, който комфортно бе пропуснат или пренебрегнат в последните няколко дни от някои български публицисти, от демократичната по този начин наречена интелигенция, Министерски съвет, че даже и Прокуратурата, само че очевидно това е равнището, изключително когато би трябвало да се скалъпи някакъв трагичен материал срещу „ Възраждане “ за националните медии, до момента в който фиктивни комисии по имунитети перат Борисов и през днешния ден.

И като споменахме националните медии, ще си разреша да се обърна и към посланика.

Тук не е Хаити. България е най-старата страна в Европа , а българският народ е надживял много империи - Византийската империя, Османската империя, нацизма, комунизма и ще надживее и вашата фасадна народна власт. Еврозоната може да е ваш приоритет, само че не е приоритет за нас българите. Ако сте наредил на марионетките си в Народното събрание да нарушат закона като не гласоподават решение за осъществяване на референдум, с цел да провокирате нас от „ Възраждане “, след което да употребявате реакцията ни като инструмент за агитация и опит за заличаването ни, то няма да съумеете.

Няма да съумеете, тъй като „ Възраждане “ е организация основана от българския народ - нещо, което е неразбираемо за вас. А този народ е доста по-могъщ от вас и евтините ви похвати. Вашата задача в България ще завърши с величествен неуспех. България ще резервира българския лев, българските обичаи, българската просвета, българското семейство, а ние ще я завещаем на децата си обединена, благоденстваща, самостоятелна и прочистена от вашите еничари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР