Демокрацията не е в добра форма, каза в неделя папа

...
Демокрацията не е в добра форма, каза в неделя папа
Коментари Харесай

Папа Франциск: Демокрацията е в лошо здраве

Демокрацията не е в добра форма, сподели в неделя папа Франциск, като прикани политиците да заобикалят популизма и вместо това да работят дружно за построяването на по-силни общества и за справяне с апатията на гласоподавателите, предава " Ройтерс ".

87-годишният папа беше в североизточния град Триест на малко посещаване - четвъртото му пътешестване в Италия за малко повече от два месеца,, до момента в който се приготвя за 12-дневно пътешестване из Азия през септември, най-дългото от неговото папство.

Говорейки на годишен римокатолически конгрес по обществените въпроси, папата сподели, че доста хора се усещат изключени от демокрацията, като бедните и слабите са оставени да се оправят сами.

" Очевидно е, че демокрацията не е в положително здраве в днешния свят ", сподели той.

Една здрава народна власт би трябвало да заобикаля " утайките на идеологията " и да се отдалечи от партизанството, с цел да прегърне логичен разговор, сподели той.

" Нека не се заблуждаваме от лесни решения. Нека вместо това бъдем буйни за общото богатство ", сподели той, наблягайки вредите, породени от политическата политическата " корупция и безвластие ".

Той сподели, че е значимо да научим децата на смисъла на демократичните полезности, като предизвести, че " безразличието е рак на демокрацията ".

" Притеснен съм от дребния брой хора, които отидоха да гласоподават. Защо се случва това? " попита той.

Полудневното посещаване в Триест последва сходни пътувания до Венеция и Верона през април и май и послание към водачите на Групата на седемте в Южна Италия през юни - пътувания, които сложиха на тестване издръжливостта му след повтарящи се болести през последната година, които от време на време го принуди да понижи натоварването си.

През септември той би трябвало да прелети над 32 000 км (19 900 мили) по време на пътуването си из Индонезия, Папуа Нова Гвинея, Източен Тимор и Сингапур.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР