Демокрацията е в упадък, дори в нейни страни-бастиони в Еропа.

...
Демокрацията е в упадък, дори в нейни страни-бастиони в Еропа.
Коментари Харесай

Международен доклад: Демокрацията е в упадък, Европа остава с най-добри показатели

Демокрацията е в крах, даже в нейни страни-бастиони в Еропа. Въпреки това Старият континент продължава да бъде водач в международен мащаб. Това се показва в годишен отчет на основания в Стокхолм Международен институт за демокрацията. В текста се показва, че измежду главните признаци, че демокрацията в редица страни страда са непочтено осъществяване на избори и ограничение на съществени права като свободата на словото да вземем за пример.

Според отчета на института обаче Европа остава районът с най-стабилни демокрации в света, макар забележителните спадове в доста страни-членки на Европейски Съюз, измежду които Австрия, Нидерландия, Унгария и Полша. България се класира измежду първата една четвърт от страните в отчета. Като главен проблем у нас се показва по-ниската изборна интензивност през последните години. Напредък България е отбелязала в сфери като достъп до правораздаване и успеваемост на Народното събрание.

Експертите заключват, че нестабилната интернационална конюнктура, предизвикана от войната в Украйна и икономическите провокации, без подозрение оказват въздействие върху положението на демокрацията по света.

Мозъчният концерн показва, че отслабването на демокрацията би трябвало да се свърже и с рецесията с разноските за живот, измененията на климата и войната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР