Демокрацията дава рядък шанс на тези, които искат да променят,

...
Демокрацията дава рядък шанс на тези, които искат да променят,
Коментари Харесай

Борисов: На ГЕРБ мога да се карам само аз, а на мене - никой

Демокрацията дава необичаен късмет на тези , които желаят да трансформират, а не да се кичат с името " смяна ". Това сподели през днешния ден в Сливен водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който взе участие вНационалната зимна академия на младежката организация на партията (МГЕРБ). Той акцентира, че младежите, които са бъдещите водачи и на които следва да остави основаната от него партия, би трябвало да знаят нейната история и да надграждат, съобщи Дарик.

На 3 декември ГЕРБ отбелязва 17 години от основаването си като Сдружение „ Граждани за европейско развиване на България “.

Непокорството, протестът и упоритостта са приоритет на младите, сподели Борисов. " Когато преди близо 20 години се разпалих, имаше мощна комунистическа партия, прикрила се зад друго име, така наречен Тройна коалиция и " червен " президент. Тогава самичък, без партия, станах кмет на София ", разяснява той.

" Днес ще ви виждам какви водачи сте и дали мога да ви оставя партията си ", обърна се той към участниците. В академията вземат участие близо 160 представители на юношески структури на ГЕРБ в цялата страна.

Борисов засегна и тематиката за шеф и подуправител на НЗОК.Онзи ден стана рецесия в Народното събрание, Партията на смяната не си държат на думата си ,въпреки че мина гласуването, не стана красиво, разяснява той. Борисов описа за последващата си среща със съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов и с финансовия министър и съпредседател на " Продължаваме промяната " Асен Василев, след коятотримата на брифинг оповестиха,че ще изискат оставките на шефа и подуправителя на здравната каса.

Внушението в медиите беше, че все едно министър председателят Николай Денков е пристигнал и ни се е предиздвикал, това не е правилно, сподели още Борисов. На ГЕРБ мога да се карам единствено аз , а на мене - никой, съобщи той.

Националната зимна академия на МГЕРБ, която се организира след година и половина от последното сходно събитие, бе открита от Йорданка Фандъкова, която е ръководител на Сдружението „ Граждани за европейско развиване на България “. " Младите хора са главен фокус на ГЕРБ, задачата ни е да ги насърчаваме да бъдат водачи, които да увличат, сподели пред присъстващите Фандъкова. МГЕРБ даде съществени водачи в разнообразни сфери, измежду тях са и кметовете на Стара Загора и Враца. Много от общинските съветници в другите общини, също са от младежките структури. "

Десислава Танева, която е регионален координатор на ГЕРБ в Сливен от самото му основаване, акцентира, че най-важната задача на партията е да открива младежи, които ще предизвикат доверие в общността.

" МГЕРБ запази силата си да притегля младежи " , съобщи ръководителят на МГЕРБ Георг Георгиев и очерта тематиките на форума, които засягат всекидневието и дилемите на партията.

Кметът на Сливен Стефан Радев, който бе избран отново за трети мандат на локалните избори, сподели, че разчитат доста на мощната младежка конструкция в региона.

Асим Адемов, член на Европейския парламент от групата на ЕНП/ГЕРБ, бе безапелационен, че на идните европейски избори би трябвало да се работи за връщане на престижа на България, който, по думите му, е потърпевш съществено. " В днешния ден би трябвало да се вземат сложни решения с сложни сътрудници, сподели Адемов. Ние мислим държавнически, до момента в който
" Продължаваме промяната " мисли партийно, партизански. Те нямат европейска поддръжка, до момента в който ГЕРБ са извънредно авторитетни в Европейската национална партия (ЕНП). На европейските избори би трябвало да препотвърдим този престиж ", сподели още Асим Адемов.

Сред главните тематики на форума през днешния ден са нововъведенията, земеделието, локалната власт и бюджетните политики. Ще бъдат показани лекции по тематиките " Земеделието - налично и отворено за младите и предприемчивите ", " Отворените порти за младежите в света на нововъведенията ", " Възможности за планово финансиране на микро, дребни и междинни предприятия " и други

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР