Демократите в Сената на САЩ призоваха Федералната търговска комисия (ФТК)

...
Демократите в Сената на САЩ призоваха Федералната търговска комисия (ФТК)
Коментари Харесай

Демократите в Сената на САЩ призоваваха за разследване на Twitter

Демократите в Сената на Съединени американски щати приканиха Федералната комерсиална комисия (ФТК) да проверява Туитър за " всяко нарушаване на съглашението за единодушие на Туитър или други нарушавания на нашите закони за отбрана на потребителите ".

В писмо сенаторите, водени от сенатор Ричард Блументал, обявиха, че основният изпълнителен шеф на компанията Илон Мъск неотдавна е подхванал " тревожни стъпки ", които съгласно тях са подкопали целостта и сигурността на платформата.

Освен това те показаха угриженост по отношение на новите функционалности на компанията, като обявиха, че въведените промени дават опция за " корист, измами, мошеничества и рисково показване ".

" Загрижени сме, че дейностите, подхванати от господин Мъск и други лица от управлението на Туитър, към този момент биха могли да съставляват нарушаване на постановлението за единодушие на ФТК, което не разрешава представянето на погрешни данни и изисква от Туитър да поддържа цялостна стратегия за осведомителна сигурност ", се споделя в писмото.

" Опасяваме се, че докладваните от господин Мъск промени във вътрешните инспекции и практиките за сигурност на данните излагат в допълнение потребителите на риск и биха могли директно да нарушат условията на постановлението за единодушие ", се прибавя в него.

Сенаторите приканиха също по този начин комисията да " управлява своето разпореждане за единодушие с Туитър и да предприеме дейности по използване на законодателството против всевъзможни нарушавания или бизнес практики, които са нелоялни или лъжливи, в това число да наложи цивилен наказания и да потърси отговорност от обособени ръководители на Туитър, когато това е подходящо ".

Малко след закупуването на Туитър в договорка за 44 милиарда $ Мъск в профил от служба основния изпълнителен шеф Параг Агравал, финансовия шеф Нед Сегал и основния юридически шеф Виджая Гаде.
Той се разгласи също по този начин за едноличен притежател и уволни съвсем половината от личния състав на компанията. /БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР