Демократите в Сената на САЩ не позволиха вчера да бъде

...
Демократите в Сената на САЩ не позволиха вчера да бъде
Коментари Харесай

Законопроект на републиканците за санкции срещу „Северен поток 2“ не мина в Сената на САЩ

Демократите в Сената на Съединени американски щати не разрешиха през вчерашния ден да бъде утвърден законопроект, импортиран от републиканеца от Тексас Тед Круз за налагане на наказания на бизнеси, свързани с съветския газопровод за Германия, като политически жест, който да резервира положителните връзки с европейските съдружници, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Гласуването на законопроекта на Круз за санкциониране на операторите на „ Северен поток 2 “ беше 55 против 44 гласа, при нужни 60, с цел да бъде утвърден.

Републиканците използваха случая, с цел да показват демократите като прекомерно плахи, с цел да се опълчват на съветския президент Владимир Путин, чийто войски са струпани по продължение на границата с Украйна, а той упорства за отстъпки от Запада. Няколко демократи гласоподаваха дружно с републиканците.

Демократите приготвиха свои законопроекти, ориентирани против Путин, неговите най-високопоставени военни и цивилни чиновници и съветските финансови институции, ако Русия нахлуе в Украйна.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън акцентира, че е съвсем несъмнено, че Германия ще блокира употребата на газопровода, в случай че Русия трансферира войски в Източна Украйна, макар че новото немско държавно управление не е дало обществено безапелационни уверения за това.

Тръбопроводът би удвоил размера газ, изпомпван от съветския държавен газов колос „ Газпром “ непосредствено за Германия. Законодатели и от двете партии в американския Конгрес се опълчиха на тръбопровода, тъй като съгласно тях той ще усили опциите за въздействие на Путин върху Европа.

Демократите акцентираха, че по-голямата част от работата по тръбопровода е била осъществена по време на предходната администрация на президента Доналд Тръмп. Това е водопровод Тръмп-Путин, сподели сенаторът демократ от Ню Джърси Робърт Менендес, който е вносител на законопроекта на демократите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР