Демократите в САЩ понесоха сериозен удар в усилията си да

...
Демократите в САЩ понесоха сериозен удар в усилията си да
Коментари Харесай

Демократите понесоха сериозен удар в битката за свидетели по импийчмънта на Тръмп

Демократите в Съединени американски щати понесоха сериозен удар в напъните си да извикат очевидци в процеса за импийчмънт на президента Тръмп. Имаха потребност от четирима републиканци да гласоподават с тях, с цел да разрешат свидетелски показания, само че един от дребното колебаещи се сенатори съобщи, че няма да поддържа мярката , оповестява БиБиСи.

Ламар Александър съобщи, че демократите са потвърдили, че Тръмп е работил неуместно, само че това не е неизбежно закононарушение . Съобщението проправя път за вероятно оправдаване на президента от Сената още в петък .

Демократите желаеха да привикат някогашния консултант по националната сигурност Джон Болтън , който е коментирал, че Тръмп му е споделил непосредствено, че отхвърля военната помощ на Съединени американски щати за Украйна, до момента в който не се съгласят да проверяват противника му Джо Байдън.

В изказване късно в четвъртък след дълга сесия за въпроси и отговори в Сената, Александър, който съставлява Тенеси, съобщи, че демократите са потвърдили, че дейностите на Тръмп са " несъответствуващи ".

79-годишният сенатор съобщи, че " няма потребност от повече доказателства, които да потвърждават нещо, което към този момент е потвърдено и което не дава отговор на високата граница на Конституцията на Съединените щати за неизбежно закононарушение. "

" Въпросът не е дали президентът го е направил , а дали Сенатът на Съединените щати или американският народ би трябвало да вземат решение какво да вършат за това, което е направил . Считам, че Конституцията планува хората би трябвало да вземат това решение на президентски избори, които стартират в Айова в понеделник. "
 Републиканците със задача процесът против Тръмп да завърши до края на седмицата
Републиканците със задача процесът против Тръмп да завърши до края на седмицата

Според Axios минимум 51 сенатори ще гласоподават в петък срещу приканване на нови очевидци на процеса

Демократите се надяваха, че четирима републикански сенатори - Мит Ромни, Лиза Мърковски и Сюзън Колинс, както и Александър - ще им разрешат да доближат 51-те гласа, нужни за приканване на очевидци . В четвъртък Колинс се причисли към Ромни, като сподели, че тя също ще гласоподава за още очевидци.

Съобщението на Александър е знак, че републиканците ще могат да блокират този ход и да сложат завършек на процеса против Тръмп с предстояща оправдателна присъда. За отстраняването му от служба се изисква болшинство от две трети в Сената, а републиканците имат болшинство 53-47.

Очаква се всяка страна да показа заключителни причини на сесията в петък , преди сенатът да гласоподава за чуване на очевидци. Ако гласуването завърши с тъждество, това би означавало, че предлагането се е провалило, в случай че основният арбитър на Върховния съд на Съединени американски щати Джон Робъртс, който ръководи процеса, не реши да го приключи, което е малко евентуално.

Информацията на New York Times по-рано тази седмица, че Болтън е написал в идната си книга , че президентът му е споделил непосредствено, че военната помощ се отхвърля на Украйна до момента в който не хвърли " нечистотия " по политически противник , е основното обвиняване за импийчмънт против Тръмп .

Статията ускори опитите на демократите да извикат нови очевидци на процеса и по едно и също време с това засилва напъните на републиканците да продължат процеса без да бъде свикан никой .
 Тръмп: Джон Болтън щеше да стартира шеста международна война
Тръмп: Джон Болтън щеше да стартира шеста международна война

Американският водач счита, че в случай че Болтън е останал на поста, Съединени американски щати щяха да влязат в шестата международна война

Ако информацията за Болтън е вярна и той свидетелства за този резултат , той ще бъде първият очевидец в процеса, който непосредствено свързва президента с хипотетичната (размяна на услуги) с Украйна и корист с президентската власт .

Белият дом се опълчи на публикуването на книгата на Болтън , базирайки се на опасения за сигурността. Съветът за национална сигурност твърди, че в книгата има " строго секретни " детайлности, които би трябвало да бъдат отстранени, изказване, което господин Болтън отхвърля.

Адвокатът на Болтън Чарлз Купър отговори на писмо от NSC предходната седмица, като сподели, че книгата не съдържа нищо класифицирано като строго секретно .

" Не имаме вяра, че някоя от тези данни може рационално да се смята за класифицирана ", написа Купър в имейл до Белия дом на 24 януари, оповестява Washington Post.

Купър също разяснява, че е п оискал ускорено преразглеждане на глава за Украйна , като добави, че Болтън се " приготвя " за опцията той да бъде свикан да даде показания в процеса.
 Надлър: Чака ни тирания, в случай че Тръмп остане на власт
Надлър: Чака ни тирания, в случай че Тръмп остане на власт

Най-малко 51 сенатори ще гласоподават в петък срещу приканване на нови свидетели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР