Демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес предадоха снощи

...
Демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес предадоха снощи
Коментари Харесай

Демократите от Камарата на представителите предадоха в Сената обвинителния акт срещу Тръмп

Демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес предадоха нощес в Сената обвинителния акт против президента Доналд Тръмп в границите на процедурата по импийчмънт. По-рано през вчерашния ден следената от демократите долна камара на Конгреса одобри резолюция за изпращане на двете учредения за импийчмънт на Тръмп в Сената, където да стартира правосъдният развой за възможното му събаряне от служба.

Утвърдените със същата резолюция седем обвинители отпред с ръководителя на комисията по разузнаването Адам Шиф, които ще съставляват Камарата на представителите на правосъдния развой, предадоха документа на водача на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл.

Преди това председателката на Камарата Нанси Пелоси подписа обвинителния акт на тържествена гала и съобщи: " Днес ще влезем в историята. Този президент ще бъде държан виновен ", заяви Асошиейтед прес. " Толкова е трагично за нашата страна, че дейностите на президента (...) ни доведоха до тук ", добави Пелоси, с необятна усмивка, за което неотложно беше разкритикувана от поддръжниците на Тръмп.
Миналия месец Камарата на представителите гласоподава за импийчмънт на президента поради корист с власт и възпрепятстване на работата на Конгреса.

Тръмп е упрекван, че е употребявал поста си, с цел да окаже напън върху Украйна да проверява демократа Джо Байдън - негов евентуален противник на президентските избори през ноември.

Днес двете обвинявания в процеса за импийчмънт против президента ще бъдат публично показани в Сената.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР