Демократичния свят отстъпи от разбиранията си какво и как трябва

...
Демократичния свят отстъпи от разбиранията си какво и как трябва
Коментари Харесай

Мира Радева: Демократичния свят отстъпи от разбиранията си в борбата срещу COVID

Демократичния свят отстъпи от разбиранията си какво и по какъв начин би трябвало да прави. Трябва да кажа, че деля ограниченията в две направления - едната е чисто правният проблем и опазването на здравето. Това съобщи в ефира на Нова телевизия социоложката Мира Радева.

" Комуникацията е доста значима. Едното в действителност е медицинският проблем, само че другото е връзката. Трябва да се основава позитивно-социална отдалеченост. Хората сами би трябвало да схванат за какво я вършат, а не да им се постанова извън ", сподели другият посетител в студиото пулмологът доктор Александър Симидчиев. По думите му, в случай че хората са имали доверие в ограниченията, са щели сами да пожелаят да са по-изолирани.

" Това, което направи опазването на здравето в света е за реверанс. Тези хора дадоха доста жертви. Освен това аз съм огромен последовател на имунизациите. Политическият аспект обаче е отблъскващ. Политиците влязоха като слон в стъкларски магазин ", сподели тя.

" Гледайки обратно, постоянно може да мислим и за по-добри разновидности. Понякога първосигнално взимаме едни решения. Инфодемията или осведомителното разнебитване по време на пандемията е това,което носи спомагателна смъртност. Трябва да има задоволително вярна информация ", счита още доктор Симидчиев

Хората не могат да имат доверие, когато централизирано им се приказва единствено едно и също нещо. На Великден хората си понесли разсадите за доматите, а ги стопират на ГПП-та. Това е колосална нелепост. Здравословно е, да се садят домати, да се разхождаме в парка и да се виждаме с другари. Ухан затвори и целият либерален свят се понесе по авторитаризма. Ние сме обществени същества и съществуваме измежду другите, сподели още Мира Радева.

По думите на пулмологът пандемичният развой постоянно води до доста жертви. Но в никакъв случай до момента не е имало толкоз бързи средства, с които да управляваме пандемията, като имунизацията. Пример за това е Израел, добави още той.

Според Радева тежките проблеми са това, че е липсвала държавна политика там, където хората са губили пари и са се криели поради това. " Ключът е доверие ", счита социоложката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР