Демократична република Конго засилва охраната на улиците преди Франкофонските игри

...
Демократична република Конго засили охраната в столицата Киншаса поради опасения
Коментари Харесай

Демократична република Конго засили охраната в столицата Киншаса поради опасения за безопасността на атлетите, които ще участват в започващите тази седмица международни "Jeux de la Francophonie" или Франкофонски игри, съобщи правителството.

Около 4500 допълнителни полицаи, подкрепени от държавни служители по сигурността, са разположени преди събитието, заяви в петък координаторът на игрите Исидор Куанджа.

Спортуващите ще бъдат лично ескортирани от полицията, а местата им за настаняване са оборудвани с камери за наблюдение.

Недостатъчната сигурност в града е последната пречка за организаторите на 10-дневните Франкофонски игри, които вече бяха отложени с две години от 2021 г., за да се приведе инфраструктурата в съответствие с международните стандарти.

Властите се борят да завършат пистите, спортните стадиони и местата за настаняване навреме за началната дата 28 юли. Някои участници също така изразиха опасения относно безопасността в Киншаса, където дребната престъпност, грабежите и отвличанията с цел откуп са сравнително често срещани.

Убийството на говорител на опозицията този месец засили съмненията относно способността на властите да осигурят безопасността на игрите. Но Киншаса като цяло е по-безопасна от богатия на полезни изкопаеми източен район на страната, където от десетилетия действат множество въоръжени групировки, довели до разселването на милиони хора.

Канада, Квебек, и Белгия, френскоговорящият регион Валония, намалиха броя на спортистите.

Около 3000 спортисти от над 40 държави ще вземат участие в игрите, които се провеждат на всеки четири години с цел популяризиране на френския език.

Спортовете включват лека атлетика, баскетбол, футбол, борба и колоездене.

Източник: "Квебек Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР