Демократична България внесе жалба в Централната избирателна комисия (ЦИК) срещу

...
Демократична България внесе жалба в Централната избирателна комисия (ЦИК) срещу
Коментари Харесай

Демократична България“ внесоха жалба в ЦИК срещу отказа на РИК в Стара Загора

" Демократична България " внесе тъжба в Централната изборна комисия (ЦИК) против отхвърли на РИК в Стара Загора да записва листата й за парламентарните избори на 14 ноември.

В решението на РИК се твърди, че флаш паметта не е предоставена и е била донесена едвам в 18.02 ч. Тя е нужна, с цел да се откри достоверността на електронните подписи на пълномощното, подписано от съпредседателите на " Демократична България " Атанас Атанасов и Христо Иванов.

Видеозаписът от съвещанието на комисията обаче демонстрира друго. Флаш паметта е отворена от члена на РИК Денчо Денев . В жалбата се прецизира, че това се е случило в наличието на различен член на РИК - Елица Сярова. Те са уверили двамата представители на " Демократична България ", че са свалили от флаш паметта всички нужни документи. Денев е направил коментар, че електронният автограф на Атанас Атанасов е публикуван в качеството му на ръководител на ДСБ, а електронният автограф на Христо Иванов като физическо лице. Нищо такова обаче не се споделя в решението на РИК, с което отхвърля регистрация, изясняват от партията.

В 16.57 ч. Атанас Славов още веднъж е попитал членовете на РИК дали всички електронни документи са свалени от флаш паметта и е получил удостоверение, че всички нужни файлове са свалени.
 РИК в Стара Загора отхвърли регистрация на листата на Демократична България
РИК в Стара Загора отхвърли регистрация на листата на Демократична България

Книжата не са били подписани собственоръчно…

От самата флаш памет може да се откри по кое време са подписани документите на него и по кое време документът е отварян за финален път (например посредством функционалността Last accessed). Ако са копирани файловете от флашката на компютър, те даже и да се изтрият, в софтуера за отваряне на PDF документа може да се резервира история на отваряните файлове.

Освен това от " Демократична България " показват, че незнайно за какво в РИК Стара Загора не се съблюдават редица законови условия за боравене с електронен автограф.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР