Демократична България“ внесе жалба в Административен съд – Стара Загора

...
Демократична България“ внесе жалба в Административен съд – Стара Загора
Коментари Харесай

Клин клин избива: ДБ обжалва с електронен подпис отхвърлената заради електронен подпис листа |

„ Демократична България “ внесе тъжба в Административен съд – Стара Загора против отхвърли на Районната изборна комисия да записва листата й за парламентарните избори на 14 ноември. Жалбата е подписана с дипломиран електронен автограф (КЕП).

В жалбата са посочени " редица погрешни изказвания в акта на РИК, както и редица противозаконни дейности. Добавени са и нови елементи по дейностите на членовете на РИК в Стара Загора на 12 октомври ", оповестиха от пресцентъра на „ Демократична България “.

Водачът на листата и учител по конституционно право Атанас Славов и Магдалена Овчарова са " дали всички нужни документи на книжен притежател и флаш памет в 16.15 часа във вторник (12 октомври) – 45 минути преди приключването на крайния период ". В решението на РИК се твърди, че флаш паметта е била донесена едвам в 18.02 ч.

В жалбата до съда се оспорва изказванието, че паметта е донесена след приключване на периода. И в решението на ЦИК от 14 октомври също се прецизира, че флаш паметта е била предоставена и е била отворена, с цел да се откри какви документи са показани. Освен в 16.15 ч., флаш паметта е била отваряна повторно от члена на РИК Станка Хърсева, декларират от Демократична България.

„ Всички документи (на книжен и на механически носител) са били показани в период в РИК. Констатацията, че електронните документи са изпратени по електронната поща след 17.00 часа, е неправилна, тъй като електронните документи са били показани в РИК на механически притежател в 16.15 ч., т.е. в законоустановния период “, се споделя в жалбата.

Освен това се показва, че забележката в документите за дадени на Атанас Славов устни инструкции (да завери с „ Вярно с оригинала “) е била подписана само от Станка Хърсева, няма дата и час. Подпис на Славов също няма - „ надлежно посочената забележка не съставлява доказателство, че господин Славов е осведомен със наличието на тези инструкции. “

В жалбата написа още, че РИК е нарушила разпоредбите, като е върнала флаш паметта на Магдалена Овчарова - в случай, че би трябвало да я задържи и съхранява.

От „ Демократична България “ са показали и " нарушаванията на всички закони и регламенти, които се отнасят за потреблението и валидността на квалифицирания електронен автограф ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР