Демократична България внесе 8888 подписа в ЦИК, за да се

...
Демократична България внесе 8888 подписа в ЦИК, за да се
Коментари Харесай

ДБ се регистрира за изборите в очакване на отговор от ПП

" Демократична България " внесе 8888 подписа в ЦИК, с цел да се записва за присъединяване в парламентарните избори на 2 октомври.

Формацията на ДСБ, " Да България " и " Зелено придвижване " обаче към момента няма отговор от " Продължаваме промяната " дали ще може да се направи публична предизборна коалиция.

" Нашето предпочитание за общо явяване е ясно декларирано. На ход са сътрудниците от Политическа партия. Имаме потребност от огромно обединяване, което да съставлява протестиращите от 2020 година Отделната ни регистрация значи, че желаеме явен отговор от Политическа партия ", сподели някогашният министър на правораздаването Надежда Йорданова, която внесе документите на " Демократична България " в ЦИК.

До 27 август е допустимо записаните партии за изборите да вършат промени, т.е. - теоретично има алтернатива да се стигне и до коалиция на Демократична България и Политическа партия.

От " Продължаваме промяната " обаче към този момент поддържат различна позиция, че поотделно двете листи може да съберат повече гласове и да завоюват повече мандати, в сравнение с в случай че се коалират предизборно и се явят дружно.

Настимир Ананиев, който беше народен представител от Политическа партия в 47 Народно заседание, разгласи пред Nova News, че през днешния ден би трябвало да се получат данни от ново социологическо изследване, което да даде отговор на въпроса за партийните листи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР