Демократична България вдига червен флаг на управляващата коалиция, в която

...
Демократична България вдига червен флаг на управляващата коалиция, в която
Коментари Харесай

Христо Иванов обяви: Коалицията не функционира, вдигаме червен флаг!

" Демократична България " подвига червен байрак на ръководещата коалиция, в която взе участие. Това стана гняв.сно от думите на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов пред БТВ.

" Коалицията доближи своя концептуален таван. Досега не сме си разрешавали да тропаме по масата и да прокарваме червени линии. Но е време да вдигнем червен байрак. Не желая да клатушкам ръководството и да превивам ръце, макар че е печелившо. Тази липса на действие в обединението не може да продължава. Ще забележим изискванията, при които ще продължим да бъдем в нея ", изригна той.

" Тази липса на действие в обединението не може да продължава ", разяснява той, като посочи, че алените знамена могат да бъдат три. По негови думи управителните органи на партията ще се съберат, с цел да обсъдят изискванията, при които да продължи присъединяване на Демократична България в обединението.

В същото време Иванов е безапелационен, че страната не може да си разреши да бъде тластната към нови избори, защото провеждането им в такава нажежена конюнктура може да ги опорочи. " Страх ме е, че екстремисти като " Възраждане " с такова чудовищно удоволствие експлоатират страховете на хората и техният радикализъм се храни от безпътицата. България има потребност от ясно водачество ", уточни съпредседателят на Демократична България.

Той е на мнение, че обединението се сблъсква с рецесии, които сама основава, вместо да ги взема решение. Освен това връзката сред съдружните сътрудници по значими проблеми е блокирана. " Коалиционният формат не може да бъде Трудово-кооперативно земеделско стопанство с тематики кой в коя комисия какъв брой би трябвало да получи. Не можем повече да поддържаме това и да носим отговорност ", разяснява Иванов.

Също по този начин той дефинира решението на Народното събрание българската страна да окаже военна-техническа помощ на Украйна като " едно нищо ".

" Искам ясно да кажа, че тази коалиция би трябвало да увеличи коефицента на потребно деяние и съответно да реагира на рецесията в Украйна. Нужни са решителни ограничения за прекратяване на съветското въздействие и най-много с взор към енергийната самостоятелност ", съобщи Иванов.

Той подчертава още на потребността от промяна в правосъдната система, която е детайл на националната сигурност.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР