Демократична България вдига червен флаг на управляващата коалиция и тя

...
Демократична България вдига червен флаг на управляващата коалиция и тя
Коментари Харесай

Христо Иванов: Вдигаме червен флаг, така не може да продължава

" Демократична България " подвига " червен байрак " на ръководещата коалиция и тя не може да продължи да работи както до момента.

Това сподели съпредседателят на групировката Христо Иванов пред Българска национална телевизия.

Иванов съобщи, че обединението е постигнала своя " концептуален таван ".

" Ние ясно осъзнаваме, че страната не може да бъде хвърлена в липса на ръководство и да се отиде към избори. Не тъй като нас ни е боязън, ние нашето ще си го вземем.

Ако в този момент отидем на избори, това е безусловно непредсказуем още един детайл от рецесия. Страх ме е, че екстремисти като " Възраждане ", които с чудовищно удоволствие експлоатират страховете на хората, могат да трансфорат акцията в голям пожар ", сподели Иванов.

Той призна, че ситуацията е извънредно комплицирано.

" Не можем да допуснем страната да бъде тласната към избори. Усилието на кабинета по повод да се откачим от съветската газова взаимозависимост е доста значимо. От друга страна обединението се занимава единствено с решение на рецесиите, които сама е основала и с решенията основава нови рецесии ", сподели Иванов.

Той изясни, че обединението е била основана като отричане на предходното ръководство.

" Логиката в предходната обстановка беше, че това може да изкрета до локалните избори. Но избухна най-тежката геополитическа рецесия в Европа от 70 години. Това безусловно трансформира всичките ни цели.

България би трябвало доста бързо да реши въпроса по какъв начин тя е се пази от експанзията на Кремъл, който се пробва да преразгледа целия интернационален ред в Европа. Мнозиството от бълагрите са си казвали - не е идеално само че това е най-хубавото, което можем да получим - Европейски Съюз и НАТО. Това нещо бива атакувано гневно и нападателно на територията на Украйна ", разяснява Иванов.

И добави, че " Демократична България " в никакъв случай не е извивала ръце и не е чертала червени линии, само че в този момент подвига " червен байрак ".

Иванов посочи, че близо 200 депутати са изразили подготвеност за водене на някакви дейности в отговор на съветската експанзия.

" Пролемът е, че не не можахме да произведем водачество. Произведохме едно нищо. Това нищо няма да бъде добър компромис. Тази тематика не може да изчезне ".

Това сподели Иванов във връзка с решението за изпращане на военна помощ за Украйна, взето през вчерашния ден от Народното събрание, от което обаче се изключва пращането на оръжие.

" Демократична България " ще дискутира мястото си в обединението в партийните си органи и по-късно ще има сериозен диалог и с сътрудниците.

" Така не може да се продължава, само че и не можем да рискуваме страната да бъде хвърлена в избори. Коалицонният формат би трябвало да бъде не просто някакво Трудово-кооперативно земеделско стопанство. Аз си мисля за 3 червени флага. Вторият ще бъде нашата визия за диалог за приориетеи в сходство с украинската рецесия.

Не съм пристигнал да клатушкам ръководството, да превивам ръце, не се занимаваме с това, губим, явно е печелившо. Но ние сме ние ", сподели Иванов.

Той съобщи, че министерсвата, които се управляват от " Демократична България " са " постни дробчета ".

" Нищо не ни задържа в това ръководство, с изключение на разбирането какво ще се случи в случай че през днешния ден България бъде тласната към избори ", сподели Иванов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР