Демократична България“ се явява на изборите, за да бъде сформирано

...
Демократична България“ се явява на изборите, за да бъде сформирано
Коментари Харесай

Христо Иванов: ДБ се явява на избори, за да излъчи управление за промяна

" Демократична България “ се явява на изборите, с цел да бъде образувано не каквото и да е ръководство, а ръководство за смяна и дълбока промяна на страната. Това съобщи съпредседателят на обединяването Христо Иванов в петък пред Нова телевизия.

Според него някои от измененията ще изискват мандат от четири години, по тази причина идващото ръководство би трябвало да бъде устойчиво. То би трябвало да бъде образувано към съответни политики и програмни цели.

" За някои от огромните промени ще се изискват конституционни болшинства. Това са въпроси, които би трябвало доста деликатно да се изговорят и приготвят. Затова е значим въпросът какви ще са електоралните съотношения и по тази причина не слагаме предварителни условия ", съобщи Христо Иванов.

Той добави, че " Демократична България " е подготвена да беседва с другите партии на смяната за разнообразни формати на ръководство. Единият от тях е за цялостна коалиция, при която има единодушие по всички браншове. " Има и вид да търсим някой от другите принадлежности за поддръжка без да имаме присъединяване в кабинет ", сподели Иванов.

По-нататък той отбрани тезата, че министър-председателят не е просто една купа против името на избран човек, а изисква доста повече качества. Както и че Народното събрание би трябвало да възвърне ролята си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР