Демократична България публикува декларация, озаглавена Властта иска да спре протеста

...
Демократична България публикува декларация, озаглавена Властта иска да спре протеста
Коментари Харесай

Демократите на нож: Властта саботира протеста срещу АЕЦ ”Белене”

Демократична България разгласява декларация, озаглавена ”Властта желае да спре митинга против АЕЦ Белене ”. Повод за декларацията е отвод на Столична дирекция на вътрешните работи за провеждането на народен митинг срещу рестартирането на плана АЕЦ ”Белене ”, плануван за на следващия ден, 22 май 2018 година, пред постройката на Министерски съвет.
От политическото обединяване изясняват, че по отношение на провеждането на националния митинг тази заран в Столична дирекция на вътрешните работи е извикан представител на Демократична България. На срещата от столичната полицията декларирали, че Демократична България би трябвало да промени деня, мястото или часа на митинга. Като мотив от Столична дирекция на вътрешните работи показали, че по същото време е проведен различен митинг - контрапротест в отбрана на плана АЕЦ " Белене " от Политическа партия АБВ.

Според новото дясно обединяване поръчката за митинга срещу рестарта на плана е оповестена в Столична община и общественото пространство в указаните от закона периоди.

" Заявяваме, че Столична дирекция на вътрешните работи няма никакво законно съображение да желае смяната на мястото, часа и деня на събитието. Забрана за провеждането на митинга, може да бъде наложена единствено от кмета на Столична община, в 24 часов период от уведомлението за провеждането му. Такава възбрана няма ", изясняват още от Демократична България.

Според партията властта се пробва да спре митинга, употребявайки за това Столична дирекция на вътрешните работи.

" Изплашеният Борисов явно се крие зад тила на Румен Петков, който изпраща да отбрани кражбата Белене ", натъртват още десните. Според тях на никое място в общественото пространство няма информация за митинга на АБВ в отбрана на " Белене ".

В този подтекст Демократична България декларира в декларацията си, че няма да разрешат на " прислужниците на енергийната мафия - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и АБВ " да попречат на свободните жители да изразят своето противоречие с това милиарди левове да бъдат " излети в корупционния мочур " Белене " и в джобовете на спътниците на Путин. "

" Напомняме на Бойко Борисов, че годината е 2018 и с милиционерски и тоталитарни способи няма да наложи на свободните жители следващия корупционен план от съветския енергиен шлем ", допълват още от обединяването.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР