Демократична България продължава да настоява за промени в Конституцията, а

...
Демократична България продължава да настоява за промени в Конституцията, а
Коментари Харесай

ДПС призовават ДБ да работят заедно за промени в Конституцията -

" Демократична България " продължава да упорства за промени в Конституцията, а Движение за права и свободи - с обвиняванията, че се " приказва с лозунги ", без дейности, и прикани Демократична България да работят дружно за промени на главния закон.  

Вчера да бъде оповестено за противоконституционно правилото Народното събрание да го вика на всеки три месеца и да му дава рекомендации. Конституционен съд отхвърли да отстрани наредбата от правилника на Народното събрание.

" Радваме се, че и Демократична България има значителен принос за въвеждането на тази парламентарна отчетност на основния прокурор още в правилниците на 45-ото и 46-ото Народно заседание. Вчерашното решение на КС е значима стъпка към задачата ни за самостоятелност и отчетност на основния прокурор ", сподели депутатът от Демократична България Атанас Славов по време на декларация от трибуната. 

Той подсети, че предходната седмица на някогашния длъжностен правосъден министър Янаки Стоилов и правосъдния министър в оставка Надежда Йорданова за отстраняването на Гешев от поста му.  

Славов съобщи, че основният прокурор остава, само че по този метод Висш съдебен съвет дефинитивно губи престижа си пред обществото. По думите му Министерството на правосъдието вече е почнало следствие на активността на основния прокурор, само че липсват нужните законови механизми, с цел да бъде доведено до дъно.

От ДБ настояват за радикална правосъдна промяна, гарантираща без значение и заслужено правораздаване, като се реформира Висш съдебен съвет, който да остане административен и кадрови орган единствено за съдиите.

" Идеята за конституционна промяна е основополагаща за Демократична България през цялото време. Ние няма да се откажем от тази стратегическа цел ", сподели Славов. 

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че партията му още през януари е внесла текстове за промени в Конституцията, с цел да " може да бъде разследван основният прокурор ". 

" Трябваше дружно да внесем съответните промени в Конституцията, а освен с лозунги тука от трибуната на Народно събрание да се сочи кой е крив и кой е прав. Става с внасяне на текстове - освен с думи ", сподели фа Карадайъ.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР