Демократична България прикани Продължаваме промяната да гледа в по-широк хоризонт

...
Демократична България прикани Продължаваме промяната да гледа в по-широк хоризонт
Коментари Харесай

Демократична България прикани Продължаваме промяната за общо явяване на местните избори

Демократична България " прикани " Продължаваме промяната " да гледа в по-широк небосвод - в сравнение с е настояването на партията на Кирил Петков и Асен Василев за нов закон за бюджета - и да стартират диалози за втория мандат за сформиране на държавно управление, както и за обща организация за локалните избори. Това се разбра от среща сред двете обединения, една от поредицата проведени от " Продължаваме промяната " таман по тематиката за харчовете на страната за идната година.

Аналогични срещи с парламентарно показаните партии прави и Българска социалистическа партия. Служебното държавно управление пък продължава да не дава знак, че счита да се откаже от подхванатото до момента - единствено удължение на действието на сегашния бюджет.

" Демократична България " сподели, че има разминавания с " Продължаваме промяната " в визията си за харчовете на страната, само че употребява обществената среща, с цел да упорства по друга тематика - дали и какви опити ще вършат Кирил Петков и Асен Василев за сформиране на държавно управление с втория мандат и каква им е концепцията за локалните избори през есента на идната година.

" Демократична България ": втори мандат и локални избори

" Ние би трябвало да стартираме диалог в подтекста на местните избори . Може би наподобява малко настрана, само че в действителност е част от политическия цикъл, който може да тласне страната напред в развиването ѝ и да я изведе в постоянна реформаторска орбита ", сподели съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

" Носим споделена отговорност да дадем общи визия, формула, претенденти, които да отворят вратата към бъдещето ", съобщи Христо Иванов, съпредседател на " Демократична България ".

Другият съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов прикани " Продължаваме промяната " " да се отнесете съществено " към договарянията за втория мандат за сформиране на държавното управление, тъй като счита, че с първия опит на ГЕРБ няма да има определено държавно управление. " Разчитаме да се направи сериозен опит да се сътвори държавно управление на реформаторските сили ", сподели Атанасов. От думите му обаче не се разбра дали " Демократична България " има визия от кого - с изключение на двете обсъждащи парии - може да бъде подкрепено такова държавно управление.

Кирил Петков и Асен Василев дадоха отговор, че се отнасят съществено към втория мандат, само че на дневен ред бил първо бюджетът, тъй като изработването му лишава месец и актуализирането на парите за хората е основно, без значение дали законът за парите на страната се извършва от служебно или постоянно държавно управление. " Когато пристигна времето за втория мандат, ще поемем отговорно тази позиция, само че в този миг мандатът ще бъде на ГЕРБ и не би трябвало да им се лишава тази отговорност. Те като първа политическа мощ би трябвало да създадат всичко допустимо това да се случи, декларирали сме, че ще бъдем градивна съпротива и няма да ги подкрепим ", сподели Кирил Петков.

Разминавания за бюджета

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " демонстрираха да са на едно мнение, че дефицитът би трябвало да бъде стеснен до 3%, само че не бяха в синхрон за обществените разноски, написа " Дневник ".

 

 

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР