“Демократична България обяви водачите на листите си за предстоящите парламентарни

...
“Демократична България обяви водачите на листите си за предстоящите парламентарни
Коментари Харесай

ДБ обяви листите си за изборите. Христо Иванов водач в София, ген. Атанасов - във Варна

“Демократична България ” разгласи водачите на листите си за идните парламентарни избори на 2 октомври и внесе всички листи за регистрация в районните изборни комисии.

Единият съпредседател на обединяването Христо Иванов ще бъде лидер в 24-и МИР в София и Пловдив-град, а ген. Атанас Атанасов този път ще води листата във Варна. Съпредседателят на „ Зелено придвижване “ Владислав Панев ще е лидер в 25-и МИР в София.

По две листи оглавяват някогашният министър на правораздаването Надежда Йорданова (23 МИР София и Русе), депутатите от предходното Народно заседание Антоанета Цонева (Пазарджик и София-област) и Ивайло Мирчев (Бургас и Разград).

Списъкът на всички водачи на листи е спретнат по следния метод: 

Христо Иванов, 24 МИР София и 16 МИР Пловдив -  Председател на “Да, България! ” и съпредседател на “Демократична България ”. Юрист. Зам.-министър-председател и министър на правораздаването в служебното държавно управление от август до ноември 2014 година Министър на правораздаването в интервала ноември 2014 година – декември 2015 година, когато подава оставка, откакто препоръчаната от него радикална правосъдна промяна не е призната от Народното събрание. Председател на парламентарната група на “Демократична България ” в 45-ото, 46-ото Народно събрание и 47-ото Народно събрание.

Атанас Атанасов 3 МИР Варна -  Председател на “Демократи за мощна България ” и съпредседател на “Демократична България ”. Юрист, приключил “право ” в СУ “Климент Охридски ”. Работил като арбитър и юрист, някогашен шеф на контраразузнаването. Избиран два пъти за депутат в 40-ото, 43-ото и 45-ото Народно заседание. Зам.-председател на 45-ото, 46-ото Народно събрание и 47-ото Народно събрание.

Владислав Панев, 25 МИР София -  Съпредседател на “Зелено Движение ”. Собственик на финансова компания от 15 години, лицензиран капиталов съветник. Автор на редица разбори в региона на финансите, европейските фондове, енергетиката и други сфери от стопанската система. От 2019 година е общински консултант в Столичния общински съвет. Депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание.

Иван Димитров, 1 МИР Благоевград -  Адвокат и общински консултант от “Демократична България ”. Иван е от Разлог, женен, с две дъщери. Председател е на ДСБ-Разлог. Завършил е разложката гимназия “Братя Петър и Иван Каназиреви ”. Магистър е по право с двадесетгодишен процесуален опит като юрист. Член е на Адвокатския съвет към АК Благоевград. Народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, където бе излъчен от 1 МИР.

Ивайло Мирчев, 2 МИР Бургас и 18 МИР Разград -  Икономист и маркетинг шеф в две български IT компании. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България! ” и е част от ядрото на IT политиката на придвижването. През 2015 година се включва в инициативния комитет “Гласувай без граници “, който организира самостоятелна акция в поддръжка на опцията за електронно гласоподаване, а извършеният референдум приключва с триумф (1 883 411 гласоподават с „ да ”). Противопоставя се на решението на Народното събрание (2015 г.) за понижаване на изборните секции в чужбина с акцията #ИскамДаГласувам, извънредно известна в България и измежду сънародниците ни отвън страната. Ивайло Мирчев е един от основателите на платформата за почтени избори “Ти броиш ”, депутат в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Людмила Илиева 4 МИР Велико Търново -  Людмила Илиева е юрист, специализирала в региона на гражданското право и развой. Бивш регионален шеф на Велико Търново в интервала от декември 2021 година и август 2022 година От 2011 година е член на ДСБ, а от 2016 година е част от Националното управление на партията. На 46 години, омъжена и майка на две деца.

Любен Иванов, 5 МИР Видин -  Роден на 3 януари 1979 година във Видин. Завършил СУ „ Св. Климент Охридски “, компетентност „ Право “. От 2003 година е юрист към Адвокатска гилдия – Видин. От 2015 година е общински консултант в Общински съвет – Видин.

Владислава Лакова, 6 МИР Враца -  Областен ръководител на ДСБ-Враца. Има магистърска степен „ Счетоводство и надзор ”, специализация „ Здравен мениджмънт ”. Заместник ръководител на Общински съвет – Враца от “Демократична България ”. 3 мандата заместник-председател на Общински съвет – Враца. Директор организация Враца на „ Застрахователно сдружение Евроинс ” АД. Семейна.

Ивелин Стоянов, 7 МИР Габрово -  Работи в Техническия университет в Габрово. Има дълготраен опит в научно-изследователската активност по планове. Учредител е на “Демократи за мощна България “ и ръководител на общинската конструкция на ДСБ, Габрово. Общински консултант от “Демократична България “. Има опит в локалното самоуправление – четири мандата.

Албена Симеонова, 8 МИР Добрич -  Албена е био аграрни производител, ръководител на Българската асоциация “Биопродукти ”, която сплотява всички биопроизводители в страната. Председател е и на една от най-старите Неправителствени организации в България – Фондация за околна среда и земеделие, с която интензивно работи по редица планове, свързани с проблемите на земеделието и околната среда, антиядрената политика, запазване на биоразнообразието в Дунав и така нататък Албена Симеонова е приключила е СУ „ Св. Климент Охридски ”, Биологически факултет, компетентност биология и химия. Народен представител в 45-ото Народно събрание.

Радослав Милев, 9 МИР Кърджали -  Радослав Милев е общински консултант Общинския съвет в Кърджали от “Демократична България ”. Управител и съучастник във „ Френдс 99 ” ООД. На 46 години, фамилен с две деца. Завършил учебно заведение за политика към Нов български университет в София.

Николай Табаков, 10 МИР Кюстендил -  Артист на свободна процедура, музикант и художник. Живее в гр. Дупница, има изложба в София. Правил е изложения в България, Франция, Испания и Англия. Учител е по изобразително изкуство и трудово образование. Общественик и деен участник в политическия живот на Дупница. Организатор е на локални митинги за Пирин и за оставка на държавното управление и основния прокурор. Инициатор на концепцията за монумент на Невена Коканова в град Дупница.

Божидар Божанов, 11 МИР Ловеч -  Божанов е първият министър на електронното ръководство в България в държавното управление от декември 2021 година до август 2022 година Софтуерен инженер с над 10 години опит в интернационалните компании. Работил е по разнородни планове в сферите на телекомуникациите, навигационните системи и електронното ръководство. Лектор е на голям брой конференции и е измежду известните блогъри в техническата сфера. Като участник във фондация Общество.бг, дружно с други специалисти от ИТ бранша, създава планове, които да улеснят връзката сред страната и жителите. Женен, с две деца.

Борислав Сандов, 12 МИР Монтана -  Сандов е изявен природозащитник, работи като специалист по стабилно развиване и запазване на климата във водещи неправителствени организации. Министър на околната среда и водите в държавното управление от декември 2021 година до август 2022 година Има дълготраен опит като уредник и представител на акции по запазване на околната среда и преход към зелена стопанска система. Завършил е Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, компетентност “География ”, и е специализирал в направление Изменение на климата и ръководство на води. Участва интензивно във всички известни природозащитни акции от последните 15 години. Координатор е за България на Европейската гражданска самодейност за отбрана на пчелите. Депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Антоанета Цонева, 13 МИР Пазарджик и 26 МИР София-област -  Експерт по избирателен развой. Учредител е на “Да, България! ” и член на Изпълнителния съвет на партията. Част е от Управленската опция на “Демостократична България ” с сектор “Политики за българските жители зад граница ”. Антоанета Цонева е първият омбудсман на Столична община (2001-2004). Съосновател е на “Институт за развиване на обществената среда ” – организация с богат опит и принос в оценката на изборното законодателство и наблюдаване на избори. Нейна идея е всички български жители да могат да упражняват правата си на гласоподаватели, без значение в коя точка на света се намират. Тя е съвносител на редица промени в Изборния кодекс в 45-ото Народно събрание, в това число въвеждане на електронни услуги в изборния развой, които са към този момент част от практиката. Депутат и в 46-ото и 47-ото Народно събрание, ръководител на комисията по въпросите на българите зад граница.

Бисер Механджийски, 14 МИР Перник -  Управляващ сътрудник в частна компания от 20 години. Регистриран сътрудник на играчи от Български футболен съюз от март 2007 година, осъществяващ действия по посланичество на футболисти, треньори и клубове от целия свят, договаряния за контракти. От 2018 година е експерт по интернационално спортно право и антидопинг специалист. Фокусът му е ориентиран към отбрана на спортистите, в частност футболистите. Учредител е на ДСБ и създател и дълготраен член на управлението на ДСБ-Перник.

Стоян Михалев, 15 МИР Плевен -  Известен композитор, продуцент и реализатор, написал едни от най-популярните български песни като “Вярвам в теб ”, “Откакто ти ” и “Цвят виолетов ”. От 2012 година е определен за член на УС на сдружението за групово ръководство на авторски права „ Музикаутор “ и до през днешния ден е негов зам. ръководител. Един от учредителите на “Демократи за мощна България ” и основател на химна на партията. Дълги години е член на софийското управление на ДСБ, а от 2018 година е определен за член на националното управление на партията. Основен основател и уредник на митингите срещу построяването на АЕЦ „ Белене “ 2011 година, както и деен участник, и обществен бранител на гражданската самодейност за демонтирането на паметника на руската войска. Народен представител в 46-ото и 47-ото Народно събрание.

Йордан Иванов - 17 МИР Пловдив-област -  Бивш регионален шеф на област Пловдив. На локалните избори през 2019 година е определен за общински консултант в гр. Пловдив. Заема и поста заместник-председател на локалния парламент. През юни 2016 година е определен за ръководител на ДСБ Пловдив и член на Националното управление на ДСБ. От 2018 година дава отговор за сектор “Децентрализация и районно развиване ” в екипа за различни политики на „ Демократична България “. Основател на Наказателен кодекс “България на районите ”, който се занимава с децентрализация и развиването на районите в страната.

Надежда Йорданова - 19 МИР Русе и 23 МИР София -  Надежда Йорданова е министър на правораздаването в държавното управление на България от декември 2021 година до август 2022 година Юрист с експертиза в региона на административното и комерсиалното право, публичните поръчки и планове, финансирани от Европейски Съюз и интернационалните организации. Отявлен бранител на идеята за дълбока правосъдна промяна в страната, която да подсигурява на България съвременна обществена администрация, в услуга на жителите, надеждни и устойчиви институции. Народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Надя Бобчева, 20 МИР Силистра -  Родена е в Силистра, приключила е УНСС със компетентност „ Финанси ”. Притежава магистърска степен по ръководство на градовете от взаимната стратегия на Университет Еразмус – Ротердам и Институт по жилищна политика и градско развиване – Ротердам, Нидерландия. Голяма част от професионалния й опит е обвързван с работа в общинската администрация. Заемала е разнообразни длъжности (експертни и ръководни), а понастоящем е заместник-кмет на Район Оборище в София. Два мандата (2011-2015 година и 2015-2019 г.) е общински консултант в Общински съвет – Силистра.

Николай Сиджимов, 21 МИР Сливен -  Николай Сиджимов е биолог със специализация по екология и запазване на околната среда, с опит в региона на ръководство на отпадъците и локалното самоуправление. Изпълнителен шеф на Асоциацията на еколозите от общините в България до 2021г. Заместник-министър на околната среда и водите в държавното управление с министър председател Кирил Петков. Член на Националния съвет на „ Зелено придвижване “.

Зарко Маринов, 22 МИР Смолян -  Роден през 1964 година в село Баните, Смолянска област. Разследващ публицист по тематики, свързани с корупция и публични поръчки. Завършил е “Българска лингвистика ” във Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий ”, магистър-инженер по хардуерни и софтуерни системи от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски ”. Издател и основен редактор на вестник “Отзвук ” – Смолян. Автор в самостоятелната платформа за проверяваща публицистика “За истината ” и Черната книга на държавното разхищаване в България. Координатор на Програма “Достъп до информация ”, член на Националното управление на ДСБ. Женен, с три деца. Народен представител в 47-ото Народно събрание.

Атанас Славов, 27 МИР Стара Загора -  Юрист-конституционалист, учител по публичноправни науки в СУ „ Св. Климент Охридски ”. Доктор по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на СУ. Член е на Изпълнителния съвет на “Да, България! ”, както и на Настоятелството на Института за пряка демокрация и на Българската асоциация по политически науки и на други цивилен и професионални организации. Съучредител на гражданската самодейност „ Правосъдие за всеки “. Народен представител в 45-ото и 46-ото и 47-ото Народно събрание, където бе заместник-председател на комисията по правни въпроси и член на комисията по защита.

Илина Мутафчиева, 28 МИР Търговище -  Докторант по стопанска система и се е посветила на по-активно присъединяване на младежите, включването на уязвими групи и развиването на гражданското общество. Има дълготраен опит в сферите на образованието, устойчивото развиване, правата на индивида и демократичното присъединяване на жителите. Участва в листата като представител на гражданската квота. Завършила е „ Международни стопански връзки “ в УНСС, владее френски и британски език. Илина работи в Дружество за Организация на обединените нации в България по редица акции и начинания на локално, национално и интернационално равнище. Била е два мандата ръководител на Националния юношески конгрес – платформа, сплотяваща младежките организации в България, специалист в редица цивилен организации.

Катя Панева, 29 МИР Хасково -  Депутат в 45-ото и 46-ото Народно заседание, определена от Хасково. Тя е магистър по европейска стопанска система и ръководство на администрацията. От 20 години работи в областта на фармацевтиката. Има дълготраен опит в локалната власт и създаването на политики, свързани с локалните общности. Председател и основател е на фонд „ Ин витро “ в Димитровград. Участва интензивно в акциите „ Гласувай без граници “ и „ Искам да гласоподавам “, подкрепящи въвеждането на електронно гласоподаване и улеснението на българите в чужбина да бъдат част от изборния и политически развой в България.

Александър Симидчиев, 30 МИР Шумен -  Д-р Александър Симидчиев е експерт по белодробни заболявания, вътрешни заболявания и здравен мениджмънт. Работи в Централна клинична болница при Медицински институт на Министерство на вътрешните работи в София, шеф на поделение по Функционална диагностика. Има дълготраен опит като клиничен доктор, а също и като учител и откривател. Работил е на разнообразни позиции в промишлености свързани с медицината. Бил е основен доктор в една от най-големите фармацевтични компании в Канада. Народен представител е от гражданската квота на „ Да, България “, част от обединението “Демократична България ”, в 45-ия, 46-ия и 47-мия парламент, където е зам.-председател на комисията по опазване на здравето.

Веселин Калановски, 31 МИР Ямбол -  Актьор, член на Националния съвет на “Да, България! ” и общински консултант от “Демократична България ” в Столичния общински съвет. Участва в десетки театрални, кино и телевизионни планове. Член на УС и зам.-председател на АртистАутор (сдружение за протекция на авторски и сродни права на актьорите). Съосновател и Председател на УС (до 2001 г.) на Свободен спектакъл. Преподавател по актьорско майсторство (до 2004 г.). Участвал е като член в комисията за дотации на театрални планове към Министерството на културата. Активен участник в гражданските митинги през последните 31 години. Работи интензивно за опазването на културното завещание. Семеен, с четири деца. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР