Демократична България издигна архитект Борислав Игнатов за кандидат за кмет

...
Демократична България издигна архитект Борислав Игнатов за кандидат за кмет
Коментари Харесай

С архитект Игнатов Демократична България реконструира София, иска и цялостна промяна

" Демократична България " издигна проектант Борислав Игнатов за претендент за кмет на София. Очаква се лидер на листата за Столичния общински съвет да е арбитър Методи Лалов, чиято оставка от правосъдната система би трябвало да бъде гласувана в четвъртък.
На въпрос на Actualno.com  дали от партията са обмисляли да поддържат претендента на " Спаси София " Борис Бонев, водачът на " Да. България " Христо Иванов съобщи, че са водени договаряния, само че до консенсус не се е стигнало. Като съществена причина той посочи, нежеланието за политическа обязаност на Бонев и изцяло на организацията " Спаси София ".
“Симпатични са ни младежите от " Спаси София " и направихме всичко допустимо от наша позиция да не се явяваме настрана. Бяха извършени осем срещи през последните шест месеца. С изключение на една, всички те бяха по наша самодейност.
Търсихме опция да сложим на масата всички причини, даже на съдружното договаряне в случай че щете,  Предложихме лъчение на техни представители в нашата листа - за общински съветници, за районни кметове. Предложихме на господин Бонев, в случай че той желае да се включи в конкуренцията за наш претендент, само че той отхвърли с аргумента, че не желае да има нищо общо с партии.
Това е повода, заради която пътищата ни се разделиха. Ние се явяваме на тези избори, като политическа групировка. Смятаме, че изискуем на своите гласоподаватели ясна политическа идентификация. Ние се намираме на 18 месеца от постоянните парламентарни избори. Искам да напомня, че думите политика и полис имат един и същи корен и конкуренцията за столичния град да бъде просто съревнование по красиви обещания.
Нашата ръка за взаимоотношение е подадена, само че ние сме политическа групировка и се явяваме като такава. " Спаси София " не са наши съперници Ние излъчваме претендент, който не просто има визия и хрумвания, а и професионален опит и темперамент. Освен това има квалифициран екип и това е по-добрият вид за тези, които търсят цялостна смяна. "
Според наша информация, преди да се стигне до съгласи в обединяването, кандидатурата на арх. Игнатов за кмет е била отстоявана от ДСБ, а Методи Лалов е бил любимецът на " Да, България ".
Арх. Игнатов стана известен през последните месеци с концепциите си за трансформиране на Паметника на Съветската войска в София. Преди два месеца той предложи към паметника да бъде построена зелена могила, с цел да не се вижда извън.
Борислав Игнатов е роден през 1972 година във Варна. От 3 години е ръководител на Камарата на архитектите в България. Той е приключил е Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, след което е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Според формалната му автобиография е работил като проектант в Ню Йорк, Сиатъл и Хонконг. В Съединени американски щати е проектирал лечебни заведения, университети и жилищни здания.
По време на представянето Борислав Игнатов изясни, че в София има три вида хора - посетители на столицата, такива, които имат изборни права и гласоподават, както и такива, които могат да гласоподават, само че не желаят, тъй като са отвратени.
Според него най-голямата неистина е, че положителните практики не могат да бъдат прилагани в България защото " не сме германци, а българи ".
Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов разяснява още, че обединението има шансове да стигне балотаж с кандидатурата на Игнатов, който е " единствената опция на Йорданка Фандъкова, която към този момент ръководи 10 година, и на Мая Манолова, която няма по какъв начин да се дистанцира от Българска социалистическа партия ".
Според другия съпредседател на " Демократична България ", Атанас Атанасов, европейските избори са посочили, че в София тя е трета мощ с 16%.
Представянето на претендента за кмет бе на Езерото с лилиите в Борисовата градина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР