“Демократична България има ясен план как можем да ускорим реформата

...
“Демократична България има ясен план как можем да ускорим реформата
Коментари Харесай

Александър Симидчиев: Имаме ясен план за реформа в здравеопазването - Политика

“Демократична България ” има явен проект по какъв начин можем да ускорим промяната в бранш “здравеопазване ” по този начин, че да удовлетвори и хората, и работещите в бранша. Това сподели претендентът на “Демократична България ” и народен представител в последните три Народното събрание доктор Александър Симидчиев в ефира на NovaNews.

В проекта за промяна на опазването на здравето той включи ясни правила към измерими цели, обективно следене на напредване към задачите и ясна връзка за провокации и идни промени. Здравният експерт разясни: “Изглежда постижимо, само че има доста ползи и съпротива, което прави този бранш сложен, тъй като не можем да " рестартираме " системата, а би трябвало да я променяме " на горещо " и " в придвижване ", без нарушение на добре работещи процеси ”.

Симидчиев съобщи, че всичко това изисква справедливи данни, експертиза и разсъдък. Той даде образец с дребните лечебни заведения, които са с стеснен финансов и кадрови запас, само че това не допуска ниски индикатори. Ако такива са налице се работи целеустремено за превръщане на отрицателната статистика. Здравният специалист акцентира, че идеологическите разлики сред ръководещите не трябва да пречат на общите цели, които имат, като най-важно е да има надзор и ясно заложени правила.

“Не единствено тъй като има противоположни образци. А тъй като без такова изпитание, няма да имаме същинска дълбока промяна и непрекъснато ще се крием зад оправдания ”, разяснява той.

Той добави още, че би трябвало да има финансиране на профилактична и превантивна активност, което да е обезпечено от страната. „ Трябва да има осигурително финансиране от НЗОК за хронични болести, както и застрахователно финансиране за случаи отвън тези, които се покриват от касата. По този метод ще имаме пълноценно обществено, транспарантно и доста дейно финансиране ”, съобщи медикът.

“Вярваме, че даже с наличните нищожни данни по райони и лечебни заведения, можем да стартираме промяна там, където има най-голяма потребност. Не пари на калпак, а запас за реализирани резултати. Разумно, стабилно, поредно към ясни справедливи цели ”, сподели още доктор Александър Симидчиев, който е лидер на листата на " Демократична България " в Шумен и е претендент в 25-МИР в София.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР