“Демократична България и “Продължаваме промяната призовават българските граждани на протест

...
“Демократична България и “Продължаваме промяната призовават българските граждани на протест
Коментари Харесай

ДБ и ПП призовават гражданите на протест довечера пред парламента срещу изборната кражба

“Демократична България ” и “Продължаваме смяната ” приканват българските жители на митинг на 1 декември от 18,30 ч пред Народното събрание против кражбата на избори с хартиена бюлетина.

Лидерите на двете обединения дадоха взаимно изказване от трибуната в коридорите на Народното събрание, откакто болшинството от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия наложи измененията в Изборния кодекс да бъдат напълно признати на съвещанието в четвъртък, даже да е през нощта. С това се саботира и провеждането на съвещания на няколко комисии, планувани за следобяд, на които трябваше да се гледат извънредно значими законопроекти.

“Щеше да има спор, щеше да има парламентарна комисия, щеше да има чуване на всички причини – не го видяхме. Решили са през днешния ден да прокарат това, което са си наумили – да скрепят своя съюз с връщането на хартиената бюлетина. Ако жителите желаят да ни поддържат, денят е през днешния ден ”, съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов. 

“Всичко се употребява в тази игра – и Световното по футбол. От хартиената коалиция разчитат, че огромна част от хората ще предпочетат мачовете пред това да се интересуват по какъв начин да гласоподават. Мисля, че софиянци би трябвало да потвърдят противоположното – разчитаме на тях ”, прикани и другият съпредседател на Демократична България Атанас Атанасов. 

“Днес е денят, в който демократичният избор на всеки български жител ще бъде сменен, денят, в който отваряме вратата за 15% невалидни бюлетини, когато изкривяването на вота кара цялата система да работи корупционно. Продължавайте да отстоявате своите права, надяваме се да ни подкрепите ”, прикани българските жители да излязат на площада съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Кирил Петков. 

“ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия сложиха хартиената бюлетина над законите по Плана за възобновяване и резистентност, за бюджета, за налога върху свръхпечалбите на енергийните сдружения и “Лукойл ”, които трябваше да се гледат следобяд в комисии. Всичко това е по-малко значимо за тези три партии от това да откраднат изборите с хартиена бюлетина ”, сподели другият съпредседател на Политическа партия – Асен Василев, и прикани да не допуснем връщане към “чувалите на ГЕРБ – чувалите с кеш от автомагистрали и чувалите в бюлетини ”. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР