“Демократична България и “Продължаваме промяната инициират създаването на временна парламентарна

...
“Демократична България и “Продължаваме промяната инициират създаването на временна парламентарна
Коментари Харесай

Временна парламентарна комисия за Гергов

“Демократична България ” и “Продължаваме смяната ” предизвикват основаването на краткотрайна парламентарна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия към харизването на Пловдивския панаир на Георги Гергов от 2016-а година, когато страната се отхвърля от акциите си, до през днешния ден.

Съпредседателят на обединяването Христо Иванов съобщи, че групировката няма да изостави идеята за спасяването на панаира, който е емблема на родното стопанство през цялата Трета българска страна.

Народният представител от Демократична България Йордан Иванов добави, че краткотрайната комисия ще прегледа дейностите на кметовете Иван Тотев, Иван Портних, Здравко Димитров и общинските препоръки на Пловдив и Варна във връзка със заграбването на панаира.

“Ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да седнат един до различен и да отговорят на всички въпроси, свързани със собствеността на тази историческа постройка. Ще предприемем и дейности, с цел да установим оказван ли е напън върху общински съветници в Пловдив и Варна, тъй че 350 дка в съвсем централна градска част на река Марица да отидат в ръцете на частник и да бъдат застроени ”, сподели още Иванов.

Никола Минчев от “Продължаваме смяната ” подсети, че двете обединения упорстват Пловдивския панаир да получи статут на монумент на културата, с цел да бъде непокътнат от готвеното му посягане.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР