„Демократична България” и „Има такъв народ” обявиха предложенията си за

...
„Демократична България” и „Има такъв народ” обявиха предложенията си за
Коментари Харесай

ДБ издига журналистката Пролет Велкова за член на СЕМ

„ Демократична България” и „ Има подобен народ” оповестиха предложенията си за членове на Съвета за електронни медии.

Номинацията на Демократична България е журналистът Пролет Велкова. От партията изясняват, че тя има забележителен опит в региона на електронните медии, публичен престиж и професионално самопризнание, нужни за член на Съвет за електронни медии.

Велкова е публицист със сериозен опит в БНР от 1981 година до 1993 година В радио “Дарик” е от основаването му, като в интервала от 1993 година до 2007 година е продуцент и водещ на утринния блок на радиото „ Дарик кафе “. От 1996 година до 1998 година е и основен редактор на медията.

От 2007 година до през днешния ден Пролет Велкова е продуцент и водещ на предаването „ Кой приказва “ - известен спорен формат, чиито централни тематики са: политика, обществени процеси, медии, обучение, права.

Пролет Велкова е мощно ангажирана с социална активност в региона на одобряването и развиването на плуралистична и свободна медийна среда в България. През 1998 година е един от учредителите на фондация „ Център за развиване на медиите “, като до 2002 година е и ръководител на Управителния съвет. От 2006 година до 2008 година е член на Комисията по журналистическа нравственос. От 2013 година до през днешния ден е изпълнителен шеф на фондация „ Дарик “, която работи главно в региона на медиите, човешките права, образованието.

По-рано пристигна новината, че Има Такъв Народ предлагат Мартин Карбовски за медийния регулатор.

Крайният период за издигане на кандидатури за Съвет за електронни медии е на следващия ден, съгласно признатите от Народното събрание правила за избор на двама членове на Съвета от парламентарната квота.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР