Демократична България е в отлична кондиция за избори и в

...
Демократична България е в отлична кондиция за избори и в
Коментари Харесай

ДБ е в отлична кондиция за избори: Мирчев

" Демократична България " е в отлична кондиция за избори и в доста добра форма за независимо явяване на 2 октомври. Това съобщи в " Денят стартира " на Българска национална телевизия Ивайло Мирчев, член на Изпълнителния съвет на " Да, България ", част от коалиция " Демократична България ”.

Той е безапелационен, че не може да се приказва за пропуснати изгоди след решението на " Продължаваме промяната " да се явят дружно с " Демократична България ” на изборите. " Ние почитаме решението на сътрудниците от Политическа партия, само че продължаваме да считаме, че верният път беше да предложим на хората антикорупционна коалиция, да предложим политическа мощ, която да подсигурява и продължи евроатлантическата ориентировка на страната и да ни преведе през рецесиите ", сподели той.

Мирчев съпостави България с транспортен съд, който плава в бурно море от рецесии - икономическа, енергийна, здравна, военна и наближаваща криза. " Българите чакат водачество и държавническо държание. Трябва да предложим решения. Вместо да се занимаваме с дълбочинни социологически проучвания, би трябвало да преведем кораба през бурите, с цел да не се озове той на дълбокото. Това беше задачата пред Демократична България ", посочи политикът.

По думите му, предлагайки предизборна коалиция, Демократична България даже е вървяла против тесния си партиен интерес. " Историческият миг е през днешния ден! Намираме се в невиждана съвършена стихия, от която излизането ще е доста комплицирано. Хората чакат от нас решени и да ги изведем оптимално бързо от серията рецесии. От тази позиция политически боричкания и разногласия на всевъзможни равнища нямат значение ”, съобщи Мирчев.
 
Мирчев обясни, че решението за независимо явяване по никакъв метод не  нарушава положителните партньорски връзки сред Демократична България и Политическа партия. " На хората им писна от избори. Трябват решения и излизане от рецесиите. Демократична България имаме претенцията, че сме политическата мощ, която може да модернизира страната, политическа мощ, която се държа извънредно рационално в границите на това ръководство и по тази причина имам вяра, че хората ще намерят причини да ни поддържат. ”

Целта на " Демократична България ” е постигането на политически устойчиво демократично ръководство. " Много нездравословно е за една страна да няма работещо Народно заседание, което да взема съответни решения, да има служебно държавно управление, което на процедура да не се регистрира на никого. Трябва да престанем с тази серия от предварителни избори и да имаме устойчиво ръководство. Надявам се то да бъде към оста ДБ-ПП ”, сподели Мирчев.
 
По въпроса за една от най-важните тематики на Демократична България - корупцията, политикът посочи, че в случай че политическата обстановка е естествена, то тя е преодолима. " Но ние не се намираме в естествена обстановка, а в серия от рецесии. Тогава бората с корупцията е по-специфична и би трябвало друг метод. За нас целта е решаването на проблемите на хората, а това стартира с инфлацията и оттова нататък са нашите проевропейски цели, само че инфлацията, битката с цените икономическата и енергийната рецесия са най-сериозните проблеми пред България ”.

Мирчев сподели още, че ръководството на четворната коалиция е направило всичко допустимо ударите от енергийната рецесия и инфлацията да бъдат омекотени. Затова цената на тока на практика не е мръднала за потребителите, а за бизнеса има много предвидима цена и обезщетения. Следващата значима тематика за решение е за газа и Демократична България ще работи за обезщетенията за бизнеса и частните консуматори.

" Започнахме тези ограничения още в предходното държавно управление във връзка с обществените разноски. Направихме невиждано увеличение на пенсиите, подкрепено от всички политически сили и прихме изключителн високи разноски за обществени действия. Пенсиите към този момент са доста увеличени над инфлацията ”, посочи Ивайло Мирчев и даде образец, че за цялото си ръководство ГЕРБ са нараснали пенсиите със 100 лв..
 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР