Демократична България (ДБ) трябва да се отърси от трудно прикривания

...
Демократична България (ДБ) трябва да се отърси от трудно прикривания
Коментари Харесай

Радан Кънев призова ДБ да се отърси от дребния партиен егоизъм

" Демократична България " (ДБ) би трябвало да се отърси от " мъчно прикривания тесногръд партиен нарцисизъм вътре в обединението ", счита евродепутатът Радан Кънев, който е заместник-председател на една от партиите в обединението – " Демократи за мощна България ". Според него това е " значима причина гласоподавателите да ни санкционират по този метод.

" Много тежък избирателен ден, доста тежка акция, тежка изборна нощ, в която резултатите непрекъснато вървяха надолу. Всичко това е несъмнено огромно отчаяние. Със сигурност няма да го назовем триумф, естествено, че е сериозна загуба ", разяснява Кънев пред БНР в понеделник, откакто дясното коалиция остана предпоследна в бъдещия парламент с поддръжката на под 6 на 100 от гласоподавателите и това е двоен спад по отношение на юлския избор.

Според Кънев при всички явно позволени неточности от юли до момента и при мощна конкуренция за едни и същи гласоподаватели в лицето на " Продължаваме промяната ", насочна точка би трябвало да бъде това, че има солидна група български жители, които с вота си желаят Демократична България да се запази и да върви към обединяване.

" Да покажем на хората, които ни се довериха, че път напред има. И когато бяхме на 12% през юли, и когато в края на юли социолозите ни посочваха 16-17% и второ място, и през днешния ден, когато сме шести с под 7%, че сме способни да оценяваме какво ни споделят гласоподавателите, да се променяме и да вървим напред ", разяснява Радан Кънев.

Според него " Демократична България " е позволила неточност като не е издигнала личен политически претендент за президент и " че въобще допуснахме диалогът за президентските избори за се води съвсем под паника в последните дни на периода за регистрация ".

" От 2001 година насам непрестанно в нашето поле, на реформаторската десница, претендент за президент се издига в последния момент или се поддържа в последния момент, съвсем принудително се бутат някакви хора напред. Или в този момент пък, както е в тази ситуация: човек, който е взел решението си изцяло независимо, без никакво присъединяване на Демократична България в него, и в последния час ние се оказва, че го поддържаме, всякога резултатите са неприятни ", сподели евродепутатът.

След като си подкрепил един явно самостоятелен човек, който не може и да си помислиш, че ще се преценява с предизборната ти тактика и акция – доста рисково е, в случай че в този момент с него стартираме да си обясняваме неприятния резултат, уточни обаче той по отношение на резултата на Лозан Панов в президентската конкуренция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР