Демократична България (ДБ) ще се срещне с проф. Николай Габровски,

...
Демократична България (ДБ) ще се срещне с проф. Николай Габровски,
Коментари Харесай

ДБ ще се срещне с проф. Николай Габровски утре, но покана още няма

" Демократична България " (ДБ) ще се срещне с проф. Николай Габровски, номиниран за министър председател с мандата на ГЕРБ-СДС. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Атанас Атанасов от Демократична България, заместник-председател на 48-ото Народно заседание, заяви Българска телеграфна агенция. Атанасов уточни, че публична покана не са получили, само че най-вероятно на следващия ден щяло да има такава среща.

 

Още когато го предложиха, ние декларирахме че ще създадем среща с него, с цел да му разбираем за какво не можем да го подкрепим, разяснява Атанасов. Като причина той посочи корупционните практики на държавните управления на Бойко Борисов.

 

" Нищо не може да ни промени мнението за поддръжка на първия мандат ", съобщи Атанасов в отговор на въпрос дали вероятно не биха трансформирали мнението си и не биха подкрепили ГЕРБ-СДС, в случай че проф. Габровски предложи специалисти. 

На въпрос дали се употребява тематиката за Шенген за политическа популярност, Атанасов сподели, че същинските претекстове не се съобщавали. Проблемите са доста по-сериозни и те са свързани с върховенството на закона, казано като факсимиле, а другояче - с корупционните практики, които се явяват пробив в сигурността на Европейски Съюз като цяло, разяснява депутатът.

 

Няма значение какво приказваме ние, има значение какво установяват нашите сътрудници извън, сподели Атанасов в отговор на въпрос това говорене, че сме най-корумпираните в Европейски Съюз не е ли спънка пред развиването на България.

Атанас Атанасов разяснява, че и той желал страната ни да влезе в Шенген, само че за жалост трябвало да признаем, че има справедливи аргументи, заради които това няма да се случи. 

 

Атанасов сподели също, че от " шпионския скандал " в Германия може да изскочи " български заек ", само че не пожела да даде съответна информация, предава БНР. 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР