Демократична България (ДБ) обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) решението

...
Демократична България (ДБ) обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) решението
Коментари Харесай

ДБ обжалва решението на ЦИК срещу видеонаблюдението при броенето на бюлетините

" Демократична България " (ДБ) апелира пред Върховния административен съд (ВАС) решението на Централната изборна комисия (ЦИК) да затвори опцията покровителите и наблюдаващите да излъчват онлайн броенето на бюлетините след края на изборния ден на 4 април.

Става дума за от комисията протоколно решение, с което бяха издадени инструкции за обработването и отбраната на персоналните данни в изборния развой.

Междувременно за сряда вечерта е плануван. Той е под надпис " Аз желая всеки да има опция да излъчва броенето на вота онлайн ". От " Демократична България " оповестиха, че ще вземат участие в демонстрацията.

В самите инструкции на ЦИК на практика се споделя, че " средствата за всеобщо осведомление, фотографите, публицистите и видеооператорите на свободна процедура " могат да снимат в помещението. " Всички останали участници в изборния развой не могат да обработват персонални данни посредством видеозаснемане и/или разпространяване заради несъответственост на ролята им в изборния развой с задачата на култивиране на персонални данни посредством видеозаснемане в изборния развой ", разясняват от Демократична България.

Според " Демократична България " точно това е " безмълвната възбрана " на ЦИК за въвеждане на видеозаснемане и разпространяване от броенето на бюлетините. Причината – от напътствията излиза, че покровителите и наблюдаващите няма по какъв начин да излъчват онлайн броенето, за каквото упорства извънпарламентарната съпротива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР