Демократична България (ДБ) и Продължаваме Промяната (ПП) внасят искане за

...
Демократична България (ДБ) и Продължаваме Промяната (ПП) внасят искане за
Коментари Харесай

ДБ и ПП предлагат временна комисия по казуса с Пловдивския панаир

" Демократична България " (ДБ) и " Продължаваме Промяната " (ПП) внасят искане за основаване на краткотрайна парламентарна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия към " харизването " на Пловдивския панаир на Георги Гергов, почетен консул на Руската федерация в Пловдив. Това съобщи на взаимна конференция на двете обединения националният представител Йордан Иванов, от Демократична България, заяви Българска телеграфна агенция.

 

Никола Минчев от Политическа партия съобщи, че ще упорстват Пловдивският панаир да получи статут на монумент на културата, защото по думите му това е един от методите за неговото опазване. 

 

Депутатите от краткотрайната комисия ще изискат диалог със служебния министър на културата Велислав Минеков по отношение на това желание. Пловдивският панаир направи 130 години предходната година и наш дълг е да създадем всичко допустимо той да продължи да бъде знак на Пловдив, какъвто е и до момента, сподели Минчев. 

 

В проблема с Пловдивския панаир е доста видна разликата сред говоренето за битка с корупцията, битка с съветското въздействие, евроатлантизма от една страна и от другата страна са дейностите в тази посока. Виждаме поръчките на ГЕРБ да се борят с корупцията да се сплотяват по евроатлантическа линия, само че когато става дума в действителност да се подхващат дейности, виждаме и проблема с Пловдивския панаир, разяснява депутатът. 

 

Ние от Демократична България и Политическа партия няма да се откажем от тази борба. На второ място ще разгледаме всички условия към решението 2016 година страната да се откаже от акциите. Ще разгледаме дейностите на кметовете Иван Тотев, Иван Портних, Здравко Димитров и общинските препоръки на Пловдив и Варна, съобщи Йордан Иванов от Демократична България. Ще поканим Бойко Борисов и Георги Гергов да седнат един до различен и да опишат всичко за харизването на Пловдивския панаир, добави той. Ще предприемем дейности, с цел да установим има ли напън към общински съветници в Пловдив и във Варна по тази причина 350 декара в централна градска част край река Марица да отидат в ръцете на частник и да бъдат застроени, добави Йордан Иванов. 

 

Председателят на парламентарната група на Демократична България Христо Иванов посочи, че комисията ще вземе решение кого да изслуша и по какъв начин да работи, тя няма да е агитационен инструмент. Нейната цел е връщането на Пловдивския панаир под контрола на страната, добави той. 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР