Демократична България, БСП и независимият съветник Борис Бонев напуснаха днешното

...
Демократична България, БСП и независимият съветник Борис Бонев напуснаха днешното
Коментари Харесай

Скандал в Столичния общински съвет |

Демократична България, Българска социалистическа партия и самостоятелният консултант Борис Бонев напуснаха днешното съвещание на Столичния общински съвет.

Причината - " болшинството на ГЕРБ/СДС, Вътрешна македонска революционна организация и Атака се пробваха да овладеят и последната комисия отвън техен надзор. При гласуването на последната точка от дневния ред обединението на четирите партии вкара втори представител на Атака в Комисията по територията, архитектурата и жилищната политика. Това е единствената комисия, в която след първичното систематизиране на местата в СОС те нямаха болшинство ", обясниха от Демократична България.

" Дейността на Комисията по територията, архитектурата и жилищната политика е обвързвана с взимане на решения по извънредно " горещи тематики " като одобрение на подробни устройствени проекти (ПУП), застрояване, зелени площи и други Промяната се постанова, откакто Волен Сидеров напусна Столичния общински съвет. На негово място беше определен арх. Румен Русев от Атака " - обявиха и от Българска социалистическа партия.

" Няма да участваме в този фарс. Без нужното разискване от ГЕРБ се пробват тихомълком да завладяват Комисията по архитектира ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов.

" Тези действият идват единствено два месеца, откакто болшинството в СОС отхвърли да попълни основни комисии с представители на Демократична България и по този начин наруши авансово открития квотен принцип. Все още болшинството не позволява Тома Белев до комисията по превоза, а Борис Милчев до комисията по архитектура и жилищна политика. Представителите на ГЕРБ/СДС и прислужниците им от ВМРО/Атака освен трансформираха волята на гласоподавателите, а навръх 9 септември демонстрираха с познатите от тоталитарния режим похвати, че са подготвени по всевъзможен начин да бранят статуквото на неприятно, скъпоструващо и нефункциониращо ръководство на най-големия град в нашата страна ”, обявиха общинските съветници от Демократична България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР