Демократическата партия в САЩ на президента Джо Байдън се доближава

...
Демократическата партия в САЩ на президента Джо Байдън се доближава
Коментари Харесай

Бившият астронавт Марк Кели победи републиканеца Блейк Мастърс в Аризона и изравни силите в Сената

Демократическата партия в Съединени американски щати на президента Джо Байдън се приближава до опазване на контрола в Сената, откакто прогнозните резултати ѝ осигуриха победа в щата Аризона, с което двете партии към този момент имат по 49 показа в горната камара на Народното събрание, съобщи Би Би Си.
 
Сенаторът демократ от Аризона Марк Кели печели борбата с републиканеца Блейк Мастърс, оповестиха Си Ен Ен и Си Би Ес, базирайки на неокончателни резултати. Те обаче дават задоволителна преднина на някогашния астронавт над Мастърс, който е участвал на митинга на някогашния президент Доналд Тръмп, предшествал щурма на Капитолия на 6 януари предходната година.
 
В прилежащия щат Невада, сенатор Катрин Кортес Масто е понижила трагично преднината на Адам Лаксалт. Републиканецът към момента води с 9000 гласа, само че остава да бъдат преброени десетки хиляди бюлетини, а се счита, че множеството от тях са били подадени от демократи, съобщи Българска телеграфна агенция.
 
Ако завоюва двете места, партията на президента Джо Байдън на процедура ще резервира своя надзор върху Сената. Тя ще си подсигурява 50 кресла в 100-членната горна камара на Конгреса още преди упования балотаж в щата Джорджия на 6 декември.
 
С успеха на Кели демократите и републиканците имат в Сената по 49 места. При еднакъв брой решаващият глас е на вицепрезидента - в тази ситуация демократката Камала Харис.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР