Демократът ще стане първият щатски законодател, който се идентифицира като гей в Мисисипи след първичната победа

...
Фабиан Нелсън ще спечели първичните избори на Демократическата партия, за
Коментари Харесай

Фабиан Нелсън ще спечели първичните избори на Демократическата партия, за да представлява House District 66 на Мисисипи, проекти на CNN, и е на път да стане първият законодател в щата, който се идентифицира като гей.

Според неофициалните резултати от изборната нощ от окръг Хиндс, Мисисипи, Нелсън е спечелил около 69% от гласовете срещу 31% на Рошунда Харис-Алън. Нито един кандидат не получи мнозинство от гласовете на първия тур на 8 август, което доведе до балотажа на изборите във вторник.

"Успяхме! Благодаря ви, Окръг 66!“ Нелсън каза в публикация във Facebook в сряда.

В 66-и окръг на Мисисипи не е имало първични избори на Републиканската партия, така че Нелсън ще бъде единственият кандидат в общите избори в силно демократичния окръг. Гласоподавателите обаче ще имат възможност да се впишат.

Във Facebook Live с поддръжници по-рано в сряда, Нелсън каза, че няма да чака до януари, за да започне работа и ще започне следващата седмица, защото трябва „да разбере от какво се нуждае моята общност“.

Анис Паркър, президент и главен изпълнителен директор на LGBTQ+ Victory Fund, отпразнува победата на Нелсън в изявление, като каза: „Представителството има значение – особено в Мисисипи.“

„Гласоподавателите в Мисисипи трябва да се гордеят с историята, която са създали, но и да се гордеят да знаят, че ще бъдат добре представени от Фабиан“, каза Паркър.

Нелсън ще замени представителя на Демократическата партия De’Keither Stamps, който се кандидатира за държавната Комисия за обществени услуги. Преди това Нелсън се кандидатира неуспешно на специалните общи избори за същото място през 2020 г., което Стампс спечели на специален балотаж.

Нелсън фокусира кампанията си върху малкия бизнес, като изцяло финансира образованието и достъпното здравеопазване чрез разширяването на Medicaid.

Той притежава и работи като управляващ брокер за Mississippi United Realty. Нелсън получава асоциирана степен през 2009 г. от Holmes Community College и бакалавърска степен през 2011 г. от Джаксънския държавен университет. След това получава магистърска степен по бизнес администрация от Американския публичен университет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР