Демократът Марк Кели победи републиканеца Блейк Мастърс в битката за

...
Демократът Марк Кели победи републиканеца Блейк Мастърс в битката за
Коментари Харесай

Напрегната надпревара между републиканци и демократи за американския Сенат

Демократът Марк Кели победи републиканеца Блейк Мастърс в борбата за място в американския Сенат в щата Аризона. Двете партии си дишат във врата.
Само едно място остана празно след успеха на Кели.

 

Демократите и републиканците се оказаха с 49 на 49 в конкуренцията за Сената.

В Аризона чиновниците на реда останаха в нараснала подготвеност за евентуални митинги

Контролът върху Сената - и формата на президентството на президента Джо Байдън през идващите две години зависеше от резултатите в Невада и Джорджия.

В Невада настоящият сенатор демократ Катрин Кортес Масто се приближи до към 800 гласа. Според медийни прогнози Ломбардо победи демократа Стив Сисолак като Сисолак призна провалянето си.

Резултатът от Джорджия е след седмици, защото сегашният сенатор от Демократическата партия Рафаел Уорнък ще се изправи против републиканеца Хершел Уокър на балотаж на 6 декември.

Политическите анализатори чакат прилив на средства за акцията в Джорджия, до момента в който републиканците и демократите се приготвят за последната борба на междинните избори през 2022 година

Републиканците се доближават от ден на ден към това да станат болшинство и да сложат завършек на четиригодишното ръководство на демократите. Това ще даде право на несъгласие на републиканците върху законодателната стратегия на демократа Байдън и ще им разреши да стартират евентуално нездравословни следствия на неговата администрация.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР