Демократ от Камарата на представителите в САЩ внесе жалба срещу

...
Демократ от Камарата на представителите в САЩ внесе жалба срещу
Коментари Харесай

Нова жалба срещу Тръмп заради щурма на Капитолия

Демократ от Камарата на представителите в Съединени американски щати внесе тъжба против някогашния президент Доналд Тръмп, че е " подстрекал към офанзивата против Капитолия ", осъществена от негови последователи на 6 август, оповестяват световнните организации.

" Неспособен да одобри загубата си, Доналд Тръмп поведе открита война против мирното предаване на властта " на Джо Байдън, написа Ерик Суолуол, който съставлява в долната камара на Конгреса щата Калифорния. Суолуол упреква някогашния президент републиканец, че " не е спрял да лъже своите последователи, потвърждавайки, че (победата) им е била открадната. И най-после (ги) прикани да дойдат във Вашингтон. "

В дълга тирада пред Белия дом в злощастния ден на смъртоносния взлом на Капитолия, Тръмп прикани събралите се хиляди свои последователи: " Бийте се като дяволи! ", напомня Агенция Франс Прес.

Джейсън Милър, представител на някогашния президент на Съединени американски щати, омаловажи жалбата. Той дефинира Суолуол като човек, на който не може да се има никакво доверие.

Друг демократ от Камарата на представителите, Бени Томпсън от щата Мисисипи, към този момент внесе сходна тъжба против Тръмп в средата на предишния месец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР